Referendum la toamnă privind revizuirea Constituţiei

Dimensiune text

Senatorul Ioan Chelaru a apreciat că în septembrie-octombrie se poate organiza referendum pentru revizuirea Constituției. Parlamentarul romașcan susține limitarea traseismului politic, pentru ca voința poporului să nu mai fie încălcată.

 

 

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat, vineri, că referendumul privind revizuirea Constituţiei va putea fi organizat la sfârşitul lunii septembrie-începutul lui octombrie şi că va propune Congresului partidului adoptarea unei rezoluţii privind consultarea mai largă în cadrul procesului constituţional.

Senatorul Chelaru a afirmat, la Atelierul de lucru al PSD privind revizuirea Constituţiei, că specialiştii din PSD au lucrat de doi ani şi jumătate şi au finalizat un proiect de revizuire a Constituţiei, dar că nu l-au făcut public deoarece au considerat că acesta se poate îmbunătăţi de la mediul academic, de la alţi specialişti. El a spus că la sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie se poate organiza referendumul pentru validarea Constituţiei, arătând că acesta nu este un proces uşor. Chelaru susține că este necesară separarea mai bună a competenţelor şi întărirea puterii celor două Camere ale Parlamentului. Senatorul romașcan a spus că trebuie consolidată ideea reprezentării Senatului pe regiuni, că statutul Senatului trebuie să fie acela de Cameră superioară şi că este necesar ca multe dintre atribuţii să fie duse la Senat.

Senatorul Chelaru a mai arătat că trebuie găsite soluţii pentru limitarea traseismului politic, adăugând că nu este posibil ca voinţa poporului să fie una, iar după o jumătate de an să fie alta şi să se dărâme şi guverne.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • adrian 7 ani

    Daca primul referendum nu sa pus in practica unde este vointa poporului care este lege ?,puneti in aplicare primul referendum si dupa asta veniti cu al doilea,-rusine politicienilor.

  • un om 7 ani

    Constitutia- legea fundamentala a Romaniei in prezent este lacuniara.Clar puterile trebuie bine delimitate…dar si (re) definite! De asemenea drepturile pe care le ‘garanteaza’ trebuie updatate si mult mai precis formulate! Atentie deosebita trebuie acordata formularii textelor…pt ca este notoriu faptul ca in tara noastra orice se interpreteaza cum nu trebuie ori cum crede fiecare.Nu! Fiind vorba de Constitutie … O atentie deosebita trebuie acordata referendumului…avem experienta ca poporul privit ca % este prea mic in comparatie cu % intereselor unor persoane.Ori pentru cei care nu isi manifesta dreptul fundamental de a vota din ignoranta,scarba ori chiar nepricepere…sa plateasca cei care fac parte din societatea civila activa. Referendumul trebuie tratat in functie de numarul celor activi si prezenti la vot…este absurd ca neprezentarea unuia sa fie egala cu prezenta altuia..