Prima paginăEducatie

Reducere de taxe la înscrierile online la facultate

Dimensiune text

Taxa de înscriere la facultate variază de la 50 la 300 de lei. La FEEA la „Cuza” Iași (foto), taxa plătită la înscrierea online este mai mică decît cea pentru înscrierea la sediul facultății.

 

Taxele de înscriere la facultate variază de la 50 la 300 de lei, la toate facultățile existînd, însă, și criterii speciale, prin care unii dintre candidați sînt scutiți de taxe. Din această categorie fac parte candidații orfani de unul sau de ambii părinți, cei proveniți din centrele de plasament, copiii cadrelor didactice sau, în cazul unora dintre universități, copiii ai angajaților universității. La Facultatea de chimie și la cea de Religie romano-catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, de exemplu, nu se percepe nici o taxă la înscrierea la examenul de admitere, iar la Facultatea de Textile – Pielărie și Management Industrial din cadrul Politehnicii ieșene, taxa este de 50 de lei. Tot la „Cuza”, taxa de participare la examenul de admitere la Facultatea de Biologie din Iași este de 150 de lei, iar pentru cei care aleg două specializări din aceeași facultate taxa este de 225 de lei. La Fizică, Matematică și Istorie, înscrierea costă 120 de lei, la Teologie ortodoxă 160 de lei. La Geografie și Geologie, taxa de înscriere este de 190 de lei, mai puțin specializările din domeniul Geologie – inginerie geodezică, la care taxa este de 100 de lei.

200 de lei costă înscrierea la concursul de admitere de la Drept și tot 200 de lei costă și înscrierea la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, în timp ce la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din universitatea ieșeană taxa este de 250 de lei la sediul facultății, iar cei care se înscriu online plătesc doar 200 de lei. Tot 200 de lei este și înscrierea la Facultatea de litere, aceeași sumă pentru fiecare specializatre, ca și la Psihologie și Științele educației. Tot 250 de lei costă înscrierea pentru examen și la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, la cele mai multe dintre facultăți taxa de înscriere este de 100 de lei, cu excepția Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia informației, unde depunerea dosarului costă 120 de lei, și a Facultății de Arhitectură, unde taxa este de 300 de lei. Tot 100 de lei este înscrierea la concurs la cele mai multe dintre facultățile Universității Politehnice din București, ca și la Academia de Studii Economice din București.

COMENTARII

WORDPRESS: 0