Recrutare de pe băncile şcolii

Pompierii caută tineri dornici să devină militari. Oferta este bogată, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. 

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au mers, joi, 2 aprilie, la mai multe licee din Roman, pentru a le prezenta tinerilor de clasa a XII-a că o carieră militară în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă reprezintă o opţiune demnă de luat în seamă.

„La terminarea cursurilor, absolut toţi vor fi încadraţi, vor primi un loc de muncă, vor urma, la începutul specializării, stagii de pregătire. Veţi avea ocazia, odată cu vârsta şi cu experienţa, să acumulaţi cunoştinţe şi să accedeţi pe funcţii mari, cu o salarizare corespunzătoare, dar şi cu responsabilităţi pe măsură, cu tot ce presupune activitatea în cadrul unei unităţi pentru situaţii de urgenţă”, le-a spus tinerilor sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. El a adăugat că fiecare specializare este recunoscută, la final, cu o diplomă pe care absolventul o va putea folosi şi în viaţa civilă. Tinerii liceeni au devenit şi mai atenţi atunci când au aflat că pot să fie scafandri, alpinişti, specialişti în căutare-salvare, paramedici, pirotehnişti sau specialişti în accidente chimice.

Cei doi pompieri militari din cadrul ISU Neamţ le-au explicat liceenilor că sunt în căutarea unor studenţi care să devină parte a instituţiei cu cel mai mare grad de încredere în rândul populaţiei.

Anul acesta, la nivel naţional, se scot la concurs 160 de locuri: 35 la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi 125 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Din cele 160 de locuri scoase la concurs, două sunt pentru candidaţi de etnie rromă. Și fetele au o şansă în cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”.

Viitorii candidaţi trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română – scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic, să aibă vârsta între 18 şi 27 de ani şi să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat. În plus, aceştia trebuie să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituiți dintr-o funcţie publică, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00, să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ, şi să aibă înălţimea de minimum 1,65 metri bărbaţii şi 1,60 metri femeile.


COMENTARII

WORDPRESS: 0