Record de prezentări la Centrul de Primire Urgențe

Record de prezentări la Centrul de Primire Urgențe

Primii degerați aduși la Spitalul Roman
Crăciun cu etnobotanice și tentative de suicid
Căldura i-a băgat în spital

 

Patru zile de weekend prelungit au adus un număr record de prezentări în Centrul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Roman. În perioada 28 aprilie – 1 mai, s-au înregistrat în CPU nu mai puțin de 431 de pacienți, dintre care 120 doar în cursul zilei de 1 mai 2017.

„Printre patologiile frecvente menționăm: policontuzionați ca urmare a traumatismelor cu cauză diversă – 86 de pacienți; pacienți cu etilism acut (ebrietate) – 20 pacienți; sindrom dureros abdominal – 48 pacienți; accidente vasculare cerebrale – 20 pacienți; corpi străini intraoculari – 20 pacienți; insuficiență respiratorie acută – opt pacienți; stop cardio-respirator – un pacient”, informează reprezentanții Spitalului Roman.

Din cauza gravității, trei cazuri au necesitat transferul către clinici de rang superior din Iași: un copil în vârstă de 15 ani, din mediul rural, policontuzionat prin cădere de pe bicicletă, diagnosticat cu fracturi la nivelul coloanei dorsale, care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Neurochirurgie Iași, o tânără în vârstă de 17 ani, care prezenta o valoare extrem de mică a hemoglobinei, care a fost direcționată către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași, și un bărbat policontuzionat prin cădere de pe bicicletă, în comă grad II, diagnosticat cu hemoragie intracraniană, care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Neurochirurgie Iași.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!