Record de prezentări la Centrul de Primire Urgențe, la început de săptămână

Record de prezentări la Centrul de Primire Urgențe, la început de săptămână

Dimensiune text

 

Spitalul Roman - centrul de primire urgente - intrare CPUZiua de luni, 6 februarie, a fost considerată de către medicii de la Centrul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Roman una dintre cele mai solicitante zile de lucru de la începutul anului, având în vedere în special numărul mare de prezentări. 124 de pacienți s-au prezentat în CPU în cursul zilei de luni, cu simptomatologie diversă, de la cazuri încadrate în codul roșu de urgență până la cazuri cronice care au solicitat controale și reevaluări în urgență. În 2016, la CPU al Spitalului Roman au fost acordate 38.103 consultații (o medie de 104 pe zi), 9.219 pacienți fiind internați.

„Menționăm că, din totalul de 124 de prezentări de luni, 6 februarie, doar 40 au fost încadrate în codul roșu sau galben de urgență. Printre aceste cazuri de o gravitate deosebită menționăm: un stop cardio-respirator resuscitat, un politraumatism cu ruptură de rinichi (care a fost direcționat spre o clinică de profil din Iași) și un pacient de sex masculin de 79 de ani, din satul Cuci, comuna Bozieni, diagnosticat cu arsură grad II-III la nivelul membrelor superioare, toracelui și feței, cauzată de un incendiu la domiciliu, care a fost direcționat către Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Sf. Spiridon din Iași”, au precizat reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Bătrânul din Bozieni a ajuns la spital după ce luni, la ora 13.37, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin 112 despre producerea unui incendiu la locuința acestuia. La locul evenimentului s-au deplasat 12 subofiţeri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, și o ambulanță SMURD tip B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, care au stins incendiul, în urma căruia au ars elemente de mobilier, acoperișul casei confecționat din astereală de lemn, pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați, conform informațiilor oferite de ISU Neamț. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, jarul căzut din sisteme de încălzire.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0