Record de intervenții laparoscopice la Roman

Profesoară luată cu poliția din școală
Maternitatea își schimbă fața
Spitalul este bun de plată

Unul dintre pionierii chirurgiei laparoscopice la Roman este medicul Dan Arvătescu, șeful secției Chirurgie din cadrul spitalului. În opinia acestuia, chirurgia laparoscopică va înlocui, treptat, chirurgia clasică, așa cum s-a întîmplat în Occident.

 

 

Astfel, anul trecut, la spital s-au efectuat 540 de intervenții laparoscopice, pentru afecțiuni diverse, înregistrîndu-se și cîteva operații în premieră. Ulterior, aceste proceduri mini-invazive au început să fie folosite cu succes și în afecțiunile ginecologice. „Din ceea ce am realizat anul trecut, noi credem că astfel de intervenții au fost un succes. Pentru anul acesta, intenționăm să lărgim sfera intervențiilor laparscopice, mai ales în domeniul urgențelor. Putem efectua astfel de operații în cazul peritonitelor sau ulcerelor perforate. Anul trecut, am efectuat patru intervenții laparoscopice în cazul unor pacienți cu neoplasm de colon. Anul acesta ne pregătim și de alte premiere în acest domeniu„, a apreciat medicul Dan Arvătescu.

Anul trecut, acesta a participat la Congresul național de chirurgie laparoscopică de la București, la un alt congres de specialitate la Torino și a participat la un curs de chirurgie laparoscopică în Londra.
Pentru acest an, mi-am propus să particip la Congresul european de chirurgie laparoscopică, ce va avea loc la Bruxelles, și să particip la un curs în Hamburg. După ce am văzut cam ce se operează în țară și în străinătate, consider că secția noastră e una dintre cele mai dotate și mai bine cotate din zonă, mai ales că, la sfîrșitul anului trecut, s-a achiziționat o trusă nouă de laparoscopie. În Occident, astfel de intervenții au devenit deja o obișnuință și cred că, treptat, acestea vor înlocui intervențiile chirurgicale clasice„, a mai spus medicul Dan Arvătescu.

În ultimii ani, la Spitalul Municipal de Urgență Roman, intervențiile chirurgicale laparoscopice au început să reprezinte un succes care asigură viitorul spitalului.

Printre avantajele pe care le are acest tip de intervenție se numără faptul că, spre deosebire de operațiile clasice, acestea durează mai puțin, inciziile sînt mult mai mici, iar pacientul se recuperează extrem de repede.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!