Prima paginăSocialEducatie

Record de absenţi la bacalaureat

Dimensiune text

La a doua probă scrisă a bacalaureatului au absentat 239 din cei 1.237 de candidaţi înscrişi. Patru candidaţi au fost eliminaţi din examen.

Numărul mare de absenţi înregistraţi şi tentativele de fraudă au reprezentat caracteristica principală a celei de-a doua probe scrise a examenului de bacalaureat, în cadrul căreia candidaţii au susţinut lucrări scrise la matematică şi la istorie. Din cei 1.237 de candidaţi înscrişi la examen în Neamţ, nu s-au prezentat la centrele de examen 239 de candidaţi. Patru dintre candidaţi nu au luat în seamă avertismentele organizatorilor şi au sperat să treacă examenul copiind. Aceştia şi-au pus nădejdea nu în copiuţe, ci în tehnica modernă, care nu s-a dovedit, însă, a fi infailibilă.

Unul dintre elevii prinşi în timp ce copiau susţinea examenul la centrul de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Foarte atent să nu scape nimic din explicaţiile pe care le primea într-o cască minusculă pe care o avea în ureche, candidatul părea că vorbeşte de unul singur despre funcţii şi grafice. Când s-au convins că, de fapt, acesta vorbeşte cu cineva din exterior, care îi transmite rezolvarea subiectelor, profesorii supraveghetori de la sală au anunţat cazul preşedintelui comisiei de examen. Întrucât membrii comisiei de examen nu au dreptul să percheziţioneze candidaţii, a fost solicitată intervenţia unui jandarm care supraveghea centrul de examen. Până la apariţia acestuia, candidatul prins cu mâţa în sac a recunoscut că a încercat să copie şi a predat dispozitivul folosit. Candidatul eliminat de la Roman, dar şi colegii săi de suferinţă, nu au pierdut doar această probă, ci şi dreptul de a se prezenta la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. El se va mai putea înscrie la examen abia în prima sesiune din vara lui 2015.

Ultima probă scrisă a examenului se va desfăşura vineri, 30 august. Rezultatele se vor afişa luni, 2 septembrie.COMENTARII

WORDPRESS: 0