Recoltă bogată în medalii pentru Roman la baseball şi softball

Dimensiune text

LPS Roman a urcat pe podium la toate grupele de juniori la campionatele naţionale: aur la juniori III la fete (softball) şi băieţi (baseball), argint la juniori II şi juniori I, băieţi. Campionii şi vicecampionii au pregătirea bine făcută la şcoala de oină din Gherăeşti. Urmează ultima şi cea mai importantă competiţie a anului, turneul final al seniorilor. LPS Roman are marea şansă de a-şi adjudeca titlul, dacă învinge campioana, Atletico Alexandria, la ea acasă.

Luna septembrie este una în care se culeg roadele la baseball şi softball, iar echipele de la Liceul cu Program Sportiv Roman, formate din jucători cu experienţă deprinsă în oină la Gherăeşti, au avut ce recolta, la campionatele naţionale, iar sezonul nu s-a încheiat, încă. Va mai intra în palmaresul LPS Roman încă o medalie, cel puţin de argint, după turneul final al campionatului seniorilor, care va avea loc la Alexandria, la sfârşitul acestei săptămâni.

Echipa de juniori I a LPS Roman

Echipa de juniori I a LPS Roman

Două medalii de aur şi două de argint au obţinut echipele romaşcane acum, la sfârşit de vară: echipa de softball junioare III (antrenor Sebastian Blaj) – locul I, echipa de baseball, juniori III (antrenori Mihai Blaj şi Ioan Popa) – locul I, echipele de baseball juniori II şi I (antrenor Marius Țocu, coordonator al loturilor LPS Roman, antrenor al echipei naţionale de juniori) – locul al II-lea.

Juniorii III, campioni naţionali

Echipa de basebal, juniori III, a LPS Roman este noua campioană naţională. După cele două turnee premergătoare celui final, echipa romaşcană, formată din copii de la Școala generală Gherăeşti, se situa pe poziţia a doua. În faza finală a competiţiei, disputată la Tîrgu Neamţ în perioada 6-8 septembrie, LPS Roman a câştigat toate partidele: 12-4 cu Atletico Alexandria, 10-5 cu CSȘ Tîrgu Neamţ, 15-2 cu CSȘ Călăraşi, 8-7 cu CSȘ Botoşani. „A contat, în primul rând, meciul cu CSȘ Botoşani, fosta ocupantă a locului I. L-am câştigat şi am încheiat pe primul loc, chiar la diferenţă de două puncte de cei din Botoşani, care au pierdut şi meciul cu Tîrgu Neamţ. În plus, Dragoş Bereşoaie, aruncătorul nostru din cea mai importantă partidă, cu Botoşaniul, a fost desemnat şi cel mai tehnic jucător al turneului”, a spus Marius Țocu.

La softball, juniori III, tot LPS Roman, echipă pregătită de Sebastian Blaj, a ocupat locul I în ţară, după turneul final desfăşurat la Drăgăşani. Lotul LPS Roman a fost format din: Emanuela Bereşoaie, Bianca Mătasă (cea mai bună jucătoare a turneului final), Alexandra Dior, Melania Chelariu, Ionela Andrei, Daniela Tănase, Ioana Oşenschi, Alexandra Andrei, Ana Maria Tancău, Mădălina Enăşcuţ, Iulia Ursariu şi Adelaida Hugeanu.

Argintul care se va transforma în aur

La Târgu Mureş a avut loc turneul final al campionatului juniorilor II, acolo unde echipa lui Marius Țocu a încheiat competiţia ca vicecampioană. „După primul turneu, din mai, care a avut loc la Călăraşi, ne-am clasat pe locul al patrulea. Cei mai buni jucători ai noştri participau, atunci, la finala Olimpiadei Școlare, la oină. La turneul următor, din iulie, am câştigat toate partidele şi am reuşit să ajungem pe locul al III-lea, la egalitate de puncte, 12, cu echipele din Botoşani şi Călăraşi. Din cauza handicapului din prima fază a competiţiei, n-am reuşit să-i ajungem pe cei din Tîrgu Neamţ, pe care în ultima etapă a campionatului i-am bătut la o diferenţă de zece puncte, tot insuficient pentru a urca pe locul I. Obiectivul nostru acum a fost completarea, întinerirea şi rodarea loturilor, atât la juniori II, cât şi la juniori I. Peste un an, maximum doi, vrem să fim campioni. Rezultatele din acest an sunt, până acum, în conformitate cu cele pe care ni le-am propus”, a declarat Marius Țocu.

Rezultatele LPS Roman la turneul final de la Târgu Mureş: 10-0 cu Botoşani, 10-0 cu Călăraşi, 14-4 cu CSȘ Tîrgu Neamţ, 15-1 cu CSȘ Târgu Mureş, 22-0 cu CS Baseball Cluj. Clasament: 1. Tîrgu Neamţ, 2. Roman, 3. Botoşani, 4. Călăraşi, 5. TG. Mureş, 6 Cluj.

Emanuel Roca, de la LPS Roman, a fost desemnat cel mai bun aruncător. Din lotul romaşcan au mai făcut parte: Paul Iştoc, Vlad Lupucelmare, Eduard Amariei, Emanuel Leahu, Paul Bârgăoanu, Iosif Andrei, Alexandru Andrei, Dragoş Bereşoaie, Emanuel Blaj, Emilian Baciu, Andrei Ianău, Ștefan Tănase şi Florin Blaj.

Trei victorii din patru posibile a obţinut echipa de juniori I a LPS Roman la turneul final de la Târgu Mureş, din 13-15 septembrie 2013: 9-0 cu Botoşani, 7-0 cu Tîrgu Neamţ, 8-3 cu Târgu Mureş. Singura înfrângere, 5-8, a fost cea în faţa campioanei, CSȘ Călăraşi. Clasamentul final la juniori I: 1. Călăraşi, 2. Roman, 3. Tg. Mureş, 4. Botoşani, 5. Târgu Neamţ.

Mihai Mătălică (LPS Roman) a fost desemnat cel mai bun aruncător al turneului. Lotul LPS Roman: Sebastian Roca, Emanuel Roca, Mihai Mătălică, Andrei Adumitrăchioaei, Robert Fechetă, Alexandru Andrei, Iosif Andrei, Dănuţ Secară, Romeo Mătăşel, Bogdan Bereşoaie, Paul Enăşoaie, Vlad Lupucelmare şi Vlad Râtan.

Echipa de seniori a LPS Roman

Echipa de seniori a LPS Roman

Urmează turneul final al seniorilor

Prima etapă a campionatului naţional de baseball, seniori, s-a disputat la Gherăeşti şi a avut la start patru echipe, CS Royals Suceava, Leaders Călăraşi, Atletico Alexandria şi LPS Roman. Echipa romaşcană, condusă de antrenorul Marius Țocu, a reuşit două victorii şi a terminat un joc cu înfrângere la limită, ceea ce i-a permis să se instaleze pe locul I, nescontat de tehnicianul romaşcan.

LPS Roman a învins cu 14-4 Royals Suceava şi cu 12-2 Leaders Călăraşi, cu 12-2. În această conjunctură, LPS Roman avea marea şansă de a se detaşa în fruntea clasamentului, dacă ar fi învins campioana, Atletico Alexandria. Nu s-a realizat acest lucru. LPS Roman a pierdut la limită, 1-2, disputa cu Atletico, dar a terminat în funte primul turneu al competiţiei, întrucât şi echipa din Teleorman a pierdut, 7-8, meciul cu Royals Suceava. Sâmbătă şi duminică, 21 şi 22 septembrie, va avea loc turneul final de la Alexandria. Înaintea acestuia clasamentul se prezintă astfel: 1. LPS Roman – 5 puncte, 2. Atletico Alexandria – 5 puncte, 3. Royals Suceava – 5 puncte, 4. Leaders Călăraşi – 2 puncte.

„În baseball nu este ca la fotbal. La egalitate între două echipe, criteriul pe baza căruia se face departajarea este numărul de puncte primite în timpul unei partide sau al mai multora. Spre exemplu, o înfrângere cu 1-2 este mai bună decât una cu 2-3. La fotbal e invers. De aceea, LPS Roman este pe locul I, având mai puţine puncte primite. Altfel, dacă la începutul campionatului ne gândeam la poziţia a doua, considerând că echipa din Alexandria este prim favorită la câştigarea unui nou titlu, acum vrem să atacăm cu toată nădejdea şi să cucerim reduta pe care scrie locul I. Rezultatele din prima fază a competiţiei ne motivează. În ultimii ani, am fost mereu pe podium, pe a doua sau a treia treaptă, dar nu pe cea dintâi. Este un moment favorabil. Trebuie să prindem forma cea mai bună la finalul săptămânii. Meciul dintre noi şi cei din Alexandria va fi adevărata finală”, a zis Marius Țocu.

Echipa de seniori a LPS Roman: Marius Onofrei, Marius Pintilii, Sergiu Susanu, Bogdan Creţulescu, Alexandru Vîrgă, Liviu Țocu, Marian Iacob, Sergiu Dămoc, Viorel Minac, Robert Fechită, Vasile Baciu, Dinu Vlad şi Marius Țocu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0