Rechizite și uniforme școlare oprite de la vânzare

Dimensiune text

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț au oprit de la vânzare rechizite și uniforme școlare în valoare de 2.193 lei.

Rechizitele și uniformele școlare au reprezentat tema campaniei desfășurate de inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț, în perioada 1 septembrie – 12 septembrie. Au fost cuprinși în acțiunea de verificare 19 operatori economici având calitatea de vânzători, valoarea totală a produselor controlate fiind de 7345 lei. Abateri de la prevederile legale s-au constatat la toți cei 19 operatori economici. Cele mai multe abateri au fost constatate la etichetarea rechizitelor. Așa se face că au fost scoase la vânzare acuarele pe care exista scris termenul de valabilitate, de 2 ani, însă niciunul dintre comercianți nu a putut preciza și data de la care începeau să se numere „zilele” acuarelelor. De pe etichete lipseau, de asemenea, informații legate de datele de identificare a importatorilor, dimensiunile produsului sau compoziția. În cazul unor rechizite produse în Turcia și în China, informațiile nu erau traduse în limba română.

Nici uniformele școlare nu au fost în regulă. Pe lângă faptul că aceasta grupă de produse este foarte slab reprezentată în rețeaua de desfacere, acestea nu aveau etichete în limba română. „Ca urmare a constatărilor făcute, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru rechizite școlare în valoare totală de 1.918 lei și uniforme școlare în valoare totală de 275 lei, s-au aplicat 12 avertismente și 9 amenzi contravenționale, în valoare totală de 17.000 lei- pentru rechizite școlare și o amendă contravențională în valoare de 2.000 lei pentru uniforme școlare”, a precizat inginer Natalia Hrușcă, comisar șef adjunct în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0