Rechizite şi dulciuri pentru copii, la Centrul Eparhial

rechizite 2La Centrul Eparhial de la Roman a avut loc miercuri, 16 septembrie, slujba de binecuvântare a copiilor la început de an şcolar, oficiată de ÎPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. La eveniment au participat preoţi de la Protopopiatul Roman, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, directori de şcoli şi licee din Roman, cadre didactice, elevi şi părinţi.

După săvârşirea slujbei, a urmat o procesiune în jurul Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Clubul Copiilor şi Elevilor şi de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” au prezentat în faţa mulţimii un program artistic. Copiii au rostit rugăciuni, au cântat şi dansat, încântându-i pe cei prezenţi prin prestaţia lor şi aducând bună dispoziţie tuturor.

rechizite 3Apoi, ÎPS Ioachim a săvârşit slujba de sfinţire a apei şi a rostit rugăciuni de binecuvântare a elevilor. Ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanţa studierii şi necesitatea formării în şcoală a tinerilor. La finalul întâlnirii, au fost împărţite copiilor daruri, constând în rechizite şi dulciuri.


COMENTARII

WORDPRESS: 0