Prima paginăReligie

Rechizite oferite copiilor în Parohia Bârjoveni I

Rechizite oferite copiilor în Parohia Bârjoveni I

Dimensiune text

 

 

La început de an bisericesc, în preajma sărbătorii Nașterea Maicii Domnului și a pomenirii Sfinților Părinți Ioachim și Ana, prin grija Parohiei Bârjoveni I din comuna Secuieni, 18 copii ce provin din familii cu situație financiară precară au primit ghiozdane și pachete cu rechizite școlare.

Aflată la cea de-a zecea ediție, activitatea Parohiei Bârjoveni continuă tradiția de a susține educația în mediul rural. Prin grija părintelui Bogdan Gheorghe Pantilimon și a bisericii pe care o păstorește, din fonduri proprii vine să aducă acel sentiment al comuniunii și dragostei frățești prin sădirea în jurul celor mici a nevoii de a evolua pe treptele cunoașterii, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Urmând chemării Mântuitorului Hristos, acum la începutul anului școlar am căutat să aducem în jurul nostru copiii care au participat la Școala de Vară organizată în cadrul parohiei și nu numai. Sperăm ca cele oferite să le fie de folos în buna desfășurare a activității școlare, urmând exemplul tinerei Petrache Mihaela – șefa de promoție a Colegiului «Petru Poni» Roman-2018 care a fost premiată atât de Înaltpreasfințitul Ioachim în cadrul concursului cultural-catehetic: «Stănița, simbol al etnografiei poporului român», cât și prin bursa „Liviu Tabacaru” oferită în cadrul parohiei noastre anual, in memoriam, de familia fostului comisar”, a afirmat preotul Bogdan Gheorghe Pantilimon.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0