Prima paginăSocialEducatie

Reabilitare cu program normal, la „Roman Vodă”

Dimensiune text

Lucrările de reabilitare la corpul B al Colegiului Național „Roman Vodă” nu impun modificarea orarului și nici program în două schimburi pentru elevi.

Începerea lucrărilor de reabilitare la corpul B al Colegiului Național „Roman Vodă” nu va afecta programul elevilor din colegiu. Conducerea școlii a anunțat că elevii nu vor învăța în două schimburi și nu se vor face schimbări de orar care să aibă efecte asupra programului elevilor, așa cum s-a întâmplat la reabilitarea corpului A al liceului. „Cu prilejul predării amplasamentului către firma care va efectua lucrările de consolidare, am discutat cu reprezentanții acestora despre modul în care se vor desfășura lucrările. Având în vedere că cele 10 clase pe care le avem, în acest moment, în corpul B își desfășoară activitatea în partea consolidată a clădirii, lucrările nu vor afecta programul elevilor. Lucrările care implică intervenții asupra întregului corp de clădire se vor desfășura pe perioada vacanței de vară”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman Vodă”.

Colegiul Național „Roman-Vodă”, instituție de învățământ emblematică pentru județul Neamț, va fi modernizat printr-un proiect REGIO. Contractul „Reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea Colegiului Național „Roman-Vodă” – corp B, în vederea îmbunătățirii calității infrastructurii educaționale”  a fost semnat pe 14 octombrie, în parteneriatul dintre Municipiul Roman  și Colegiul Național „Roman-Vodă”, în calitate de beneficiar și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Organism Intermediar și are o valoare totală de 5.133.131 lei, din care 4.462.820 lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Regional. Conform termenilor contractuali, lucrările se vor încheia la 31 decembrie 2015. Cererea de finantare pentru acest proiect a fost depusă în aprilie 2014, pentru Domeniul major de intervenție 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă – apel 2014. Clădire cu o însemnată valoare istorică și detalii de arhitectură deosebită, clasificată ca  monument istoric de patrimoniul local, Corpul B al Colegiului Național „Roman – Vodă” a fost construit între 1921 și 1923, la cererea prințeselor Maria Sturza și Ecaterina Cantacuzino, mamă și fiică, pentru ca aici să funcționeze un liceu de fete. Documentele vremii vorbesc că a fost utilizat un milion de cărămizi, pentru care argila a fost excavată de pe un teren pe care cele două prințese l-au primit de la Primăria Roman în acest scop.

COMENTARII

WORDPRESS: 0