Razie de amploare la Tîrgu Neamț și Vânători-Neamț, după bătaia între clanurile de romi. Alte 22 de persoane au fost reținute

Razie de amploare la Tîrgu Neamț și Vânători-Neamț, după bătaia între clanurile de romi. Alte 22 de persoane au fost reținute

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 11 iulie, la nivelul IPJ Neamţ a fost organizată o acţiune în cadrul căreia au participat 135 efective, poliţişti din cadrul IPJ Neamţ și jandarmi din cadrul IJJ Neamț și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Conform IPJ Neamț, după un instructaj prealabil, în jurul orei 6:00, s-au pus în executare 22 de mandate de aducere cu pătrundere fără consimţământ în domiciliu, emise de Judecătoria Tîrgu Neamţ, în vederea documentării activităţii de cercetare penală, în dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi încăierare. În urma probatoriului administrat în cauză, față de două persoane s-a dispus extinderea urmăririi penale şi cu privire la comiterea infracţiunii de distrugere.

Mandatele au fost puse în executare în trei locaţii, din care cinci mandate în oraşul Tîrgu Neamţ, cinci pe strada Cetății, din localitatea Vânători-Neamț, și 12 pe strada Ștefan cel Mare, din aceeași localitate.

„Toate persoanele depistate au fost conduse la sediul Poliției orașului Tîrgu Neamț în vederea audierii. Totodată, alte 16 persoane care nu au putut face dovada identității și nu justificau prezența în locațiile în care s-a acționat, au fost conduse la sediul poliției, unde au fost amprentate și fotografiate. Pe perioada desfășurării acțiunii nu au fost înregistrate incidente. Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele 22 de persoane, care au fost încarcerate în arestul IPJ Neamț, iar în cursul zilei de mâine urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările continuă în vederea identificării și individualizării participației altor persoane la conflict și tragerea la răspundere penală a acestora”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

Joi seara, 5 iulie, zeci de romi din două clanuri rivale s-au încăierat cu bâte şi topoare pe o stradă din oraşul Tîrgu Neamţ. Momentele au fost surprinse de camerele de filmat ale mai multor oameni din Tîrgu Neamţ, care le-au postat pe reţelele de socializare. Zece persoane au fost reţinute inițial de poliţiştii din cadrul IPJ Neamț, acuzate de tulburarea liniştii publice şi încăierare.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0