Prima paginăPolitica

Raport de activitate al deputatului Laurențiu Leoreanu: „Cetățenii au dreptul să fie parte a procesului decizional pe întreaga durată a unei legislaturi”

Raport de activitate al deputatului Laurențiu Leoreanu: „Cetățenii au dreptul să fie parte a procesului decizional pe întreaga durată a unei legislaturi”

Dimensiune text

 

Vineri, 31 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte al PNL, a prezentat bilanțul activității anului anterior în Parlamentul României.

„Pentru a continua parteneriatul deschis dintre cetățean și politician, la fel ca în ultimii trei ani, vă prezint raportul de activitate pe 2019, care cuprinde o sinteză a mandatului politic din ultimele 12 luni, atât în Parlament, cât și în teritoriu. Transparența a fost unul dintre obiectivele pe care mi le-am impus încă de la începtul carierei politice, așadar raportul anual de activitate e o consecință firească a modului în care înțeleg relația dintre politician și electorat. Cetățenii au dreptul să fie parte a procesului decizional pe întreaga durată a unei legislaturi, prin urmare trebuie să fie conectați la activitatea parlamentarilor pe care i-au desemnat, prin vot, să le reprezinte interesele.

În exercitarea funcției, am folosit toate instrumentele de care dispune un politician pentru a susține măsuri care să vină în sprijinul oamenilor: întrebări, interpelări, moțiuni simple, moțiuni de cenzură, declarații politice și proiecte legislative – cinci dintre aceste devenind chiar legi, în ciuda faptului că PSD a deținut majoritatea parlamentară până spre finalul anului, când, printr-un efort parlamentar coordonat de PNL, am reușit să dăm jos Guvernul Dăncilă, care a adus mari prejudicii României.

Din perspectivă politică, 2019 rămâne anul victoriei PNL la alegerile europarlamentare din mai, anul scorului zdrobitor obținut de președintele Klaus Iohannis în fața Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale și anul îndepărtării PSD de la Putere, după 7 ani în care România a trăit sufocată de cizma socialistă. Personal, în 2019 m-am bucurat de încrederea colegilor liberali, care m-au susținut mai întâi pentru funcția de vicelider al grupului PNL din Camera Deputaților, apoi de chestor al Parlamentului. Însă mai presus de orice, m-am bucurat din nou că am reușit să rezolv câteva dintre problemele semnalate direct de cetățeni, fie că vorbim de acordarea dreptului la pensie, indemnizații pentru copii sau alte chestiuni de ce țin de siguranța cetățeanului.

La finalul acestui an, când le voi cere cetățenilor votul pentru un nou mandat, nu-mi va fi rușine să-i privesc pe oameni în ochi și să le vorbesc despre activitatea mea parlamentară! Vă mulțumesc pentru încredere!”, a afirmat, în deschidere, deputatul Laurențiu Leoreanu.

Documentul integral prezentat vineri de deputatul Laurențiu Leoreanu poate fi consultat mai jos sau poate fi accesat la acest link: https://bit.ly/2OgQJng .

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0