Răniți în accidente şi băuți la volan

Dimensiune text

Două persoane au ajuns la spital, în zile de sărbătoare, din cauză că au fost implicate în accidente rutiere. Unii şoferi au urcat la volan după ce au petrecut.

Sărbătoarea Învierii nu a fost lipsită de evenimente rutiere. În dimineaţa primei zile de Paşti, în jurul orei 7.10, un bărbat de 36 de ani, din Tămăşeni, care conducea un autoturism pe DJ 201C, la intersecţie cu E85, nu a respectat semnificaţia indicatorului „oprire”, a pătruns pe drumul prioritar şi a intrat în coliziune cu un moped condus de un bărbat de 54 de ani, din Săbăoani, pe banda de mers a sensului Roman – Suceava. În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului de 54 de ani, care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Roman, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23.45, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Făurei, au depistat în trafic, pe DJ 155 I, un bărbat de 67 de ani care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Din cercetările efectuate a rezultat că o femeie de 64 de ani i-a încredinţat bărbatului autoturismul, deşi cunoştea că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză s-a sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane ce nu posedă permis de conducere.

A doua zi de Paşti, în jurul orei 12.35, Poliţia municipiului Roman a fost sesizată despre faptul că, pe strada Ștefan cel Mare, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane. „Din primele cercetări efectuate reiese că un bărbat de 53 de ani, din comuna Baia, judeţul Suceava, conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, nu a acordat prioritate de trecere unui motociclist care se deplasa regulamentar, a intrat în coliziune cu acesta şi l-a accidentat uşor”,  a afirmat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Seara, în jurul orei 19.00, lucrători din cadrul Postului de Poliţie Doljeşti au depistat în trafic, pe strada Vasile Alecsandri, din localitate, un bărbat de 62 de ani, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma rezultatului pozitiv al testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la Spitalul Roman, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Două ore mai târziu, lucrători din cadrul Postului de Poliţie Sagna au depistat în trafic, pe DJ 207A, pe raza localităţii Sagna, un bărbat de 38 de ani, din comuna Rediu, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma rezultatului pozitiv al testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la Spitalul Roman, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.COMENTARII

WORDPRESS: 0