Rămas bun, doamnă profesor Elena Lupu!

Rămas bun, doamnă profesor Elena Lupu!

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iulie
Festival de teatru la Pildeşti
Control la curăţenie în cabinetele medicilor

 

lumanare02Aţi fost conducătorul şi povăţuitorul spiritual, mentorul pe care l-au iubit în aceeaşi măsură colegi şi elevi, mentorul care a dat şi a pretins deopotrivă. Rezultatele nu au întârziat să apară.

Aţi înţeles atât de bine menirea omului-profesor încât respectul, admiraţia şi preţuirea venite din partea generaţiilor pe care le-aţi dat vor rămâne mereu pe stânca la care nu ajung valuri. Pentru că dumneavoastră personal aţi fost stânca de neclintit, situată în mijlocul mării. Oricât de puternice au fost valurile care au lovit-o, a rămas neclintită.

Aţi fost sufletul plin de iubire, tandreţe, bunătate, iertare, sufletul în care a încăput tot ce e mai bun şi mai frumos. Ori, dacă Dumnezeu a lăsat pe lumea aceasta şi asemenea suflete, se pare că este unul din motivele pentru care v-a vrut „în locuri cu verdeaţă, în locuri de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea…

Știm că ne vedeţi de sus. Mai ştim că locul dumneavoastră acolo va fi din clipa în care lespedea va cădea pe mormânt. Noi vom rămâne doar cu mormântul, la care, vă asigurăm, vom merge cu braţe de flori şi ne vom ruga cu lacrimi fierbinţi pentru cea mai rară floare care a răspândit în juru-i cele mai suave parfumuri.

Aţi sfătuit mereu, părinteşte. Cât de fierbinţi vor fi lacrimile acelora care au neglijat sfaturile pe care le-aţi dat! Neascultând, voit sau nu, ne-a dus, pe unii, la nereuşită în viaţă. Dureroase aduceri-aminte ne-or purta paşii spre cavoul din care vor continua să răzbată aceleaşi cuvinte poleite cu aur: „Nu te risipi… că vei regreta amarnic… ”

În ziua în care cerul înalt şi bun vă va primi, să ne călăuziţi paşii prin îngerii ce vă vor fi mereu aproape, prin Dumnezeu, care va revărsa asupra dumneavoastră valuri de iubire!

Aţi lăsat în urmă un fiu îndurerat, o voce care va striga zilnic: „De ce-ai plecat?”. Un gol imens aţi lăsat în sufletele cadrelor didactice de la Școala Gherăeşti, în sufletelor foştilor elevi ai şcolii noastre şi nu numai… pe oriunde v-au purtat paşii, va rămâne amintirea vie a doamnei Elena, cu-adevărat împărăteasa tuturor…

Fie ca lespedea ce se va aşeza pe mormântul dumneavoastră să fie uşoară ca un fulg! Să treceţi dincolo împăcată, fericită că aţi ştiut „să construiţi”, să duceţi generaţii întregi pe culmi ale cunoaşterii.

Cu inima strânsă, ne luăm rămas bun de la doamna Elena şi-i adresăm cuvintele din urmă… Dumnezeu să vă odihnească şi să vă poarte paşii în lumea în care soborul tuturor sfinţilor şi al îngerilor să vă iubească atât de mult cât am făcut-o noi!

Eterne regrete!

 

Colectivul de cadre didactice şi membrii comunităţii din Gherăeşti

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!