Radare în cascadă pe drumurile din Neamţ

Dimensiune text

Din cauza numărului mare de accidente, poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune de prevenire.

Analiza efectuată asupra evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave la nivel national, produse în perioada 1 ianuarie – 22 iunie, relevă înregistrarea a 3.232 accidente, soldate cu decesul a 707 persoane şi rănirea gravă a altor 3.116. Comparativ cu aceeaşi perioadă de referinţă a anului 2013, numărul accidentelor grave a scăzut cu 224 şi numărul persoanelor rănite grav cu 194, în timp ce numărul persoanelor decedate a crescut cu 22.

Viteza rămâne pe locul doi în topul cauzelor producerii accidentelor ruiere, fie că este vorba despre viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi trafic. Din cauza vitezei au avut loc 653 accidente, soldate cu decesul a 202 persoane – în creştere cu 22 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut – şi rănirea gravă a altor 708.

În conformitate cu un plan de acţiune al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada 26 – 29 iunie au fost executate acţiuni în sistem integrat, la care au participat efectivele de poliţie rutieră şi ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cu folosirea în cascadă a aparatelor radar.

Au fost constatate 524 de contravenţii privind încălcarea regimul legal de viteză şi 169 alte abateri, amenzile aplicate fiind în valoare de 153.911 lei, precum şi nouă infracţiuni, dintre care trei la regimul circulaţiei. Au fost reţinute în vederea suspendării 24 de permise de conducere – din care 16 pentru viteză – şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare.COMENTARII

WORDPRESS: 0