Prima paginăActualitate

Răcire accentuată a vremii și precipitații mixte, până sâmbătă dimineață

Răcire accentuată a vremii și precipitații mixte, până sâmbătă dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o informare vizând ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei, precum și intensificări ale vântului, în intervalul miercuri, 20 noiembrie, ora 18:00 – sâmbătă, 23 noiembrie, ora 10:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20 – 25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40 – 60 l/mp. Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70 – 80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.

Vremea în zona Moldovei în următoarele zile

În zona Moldovei, în intervalul miercuri, 20 noiembrie, ora 18:00 – sâmbătă, 23 noiembrie, ora 10:00, temporar va ploua. Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în Moldova se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitațiile vor fi mixte și pot determina depuneri de polei.

La munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70 – 80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0