Puntea de la Cotu Vameș doar se repară, nu se modernizează

Puntea de la Cotu Vameș doar se repară, nu se modernizează

Dimensiune text

 

Primăria municipiului Roman deține în administrare de câțiva ani puntea care face legătura dintre oraș și satul Cotu Vameș, însă anunțurile conform cărora ea se va moderniza au rămas fără ecou. Primarul Lucian Micu spune că nici anul acesta nu se vor face mari modificări, așteptându-se ca acest obiectiv să fie cuprins în proiectul, pe fonduri europene, de amenajare a unei faleze.

Edilul Romanului spune că așteaptă o modificare legislativă prin care Apele Române, instituția care deține toate împrejurimile din zonele râurilor, să permită autorităților să facă proiecte de modernizare. „Noi nu am renunțat încă la acea idee de amenajare a falezei râului Moldova și, odată cu amenajarea falezei, avem în plan și această punte pietonală. Mai mult decât atât, la Camera Deputaților va veni un proiect de act normativ care prevede ca, pentru anumite investiții în infrastructură, Apele Române să predea către autoritățile publice locale aceste zone de protecție. Știți foarte bine că în momentul de față Apele Române au refuzat darea în administrarea Consiliului Local pentru realizarea acestei investiții. Dacă vom reuși pe cale legislativă să facem o modificare, astfel încât să putem să preluăm în administrare, pe perioada executării lucrărilor, inclusiv în ceea ce privește investițiile pietonale – pentru că noi acolo dorim, practic, să facem o zonă de promenadă, unde să se poată folosi maximum biciclete, nu dorim să facem trafic rutier – atunci, prin schimbarea aceasta legislativă, dacă reușim să introducem inclusiv investițiile în infrastructura pietonală, putem să preluăm fără nicio problemă și să facem și această zonă, inclusiv cu puntea”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a mai precizat că nu se pune problema ca Primăria Roman să nu intervină pentru reparațiile curente, dacă acestea sunt necesare, dar o reconfigurarea a punții se va face abia când va exista un proiect unitar, care să includă și faleza.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0