Prima paginăCulturalTimp liber

Publicitatea de acum un veac, în expoziție până în aprilie

Dimensiune text

Expoziţia temporară găzduită de Muzeul de Istorie (Casa Fălcoianu), „Comerţ şi reclamă în Roman acum un veac”, şi-a prelungit „şederea” până la finele lunii martie. Conducerea muzeului a luat această iniţiativă din dorinţa de a le oferi  celor interesați posibilitatea de vizită. Cei mai mulţi vizitatori au fost, până în prezent, elevii, în special liceenii. Peste 50% dintre ei sunt interesaţi de modul cum se făcea publicitatea în prima jumătate a secolului XX.

expozitie 2„Comerţ şi reclamă în Roman acum un veac” aduce în atenţia publicului creaţia artistică a reclamelor publicitare de la începutul secolului XX. Frânturi de reclame din ziare au fost mărite, printate şi date ca exemplu publicului larg. Materialele expuse oferă o perspectivă istorică, văzută şi prin prisma reclamelor de la acea vreme, în care publicitatea se afla la începuturi. Predominante sunt cele din sectorul comercial, de mărime medie sau mare. Toate reclamele erau unicat, observându-se astfel şi pasiunea jurnaliştilor pentru această meserie. Deşi inspiraţia venea de la Bucureşti, reclamele erau toate personalizate, după specificul locului. Între ziarişti şi patroni se legau relaţii de amiciţie, sporind, astfel, buna colaborare.

Tarifele de vizitare a expoziţiei se stabilesc în funcţie de numărul de vizitatori. Cel pentru grupuri este de doi lei de persoană, iar individual tariful este de patru lei. Cei care doresc să facă fotografii trebuie să plătească o taxă de 10 lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0