PSD Neamț a făcut bilanțul după alegeri

Senatorul Ioan Chelaru s-a declarat satisfăcut de cele 46 de  primării cîștigate de PSD Neamț. „Sperăm ca în octombrie să se organizeze alegeri parlamentare, iar în noiembrie să votăm bugetul pe anul viitor„, declară senatorul Chelaru.

 

Duminică, 17 iunie, senatorul Ioan Chelaru, președintele interimar al Organizației PSD Neamț, a organizat o conferință de presă în care a făcut un bilanț al alegerilor din 10 iunie, dar a prezentat și planurile de viitor. La conferința de presă au participat Ionel Arsene, președintele organizației PSD Tîrgu Neamț, și Daniel Vasile Harpa, noul primar din Tîrgu Neamț.

Senatorul Ioan Chelaru a declarat că duminică dimineață a avut loc o ședință a Comitetului Executiv județean lărgit, la care au participat președinții tuturor filialelor PSD din județ, primarii și consilerii aleși, ședință în care s-a făcut o succintă trecere în revistă a rezultatelor alegerilor, s-au tras concluzii și s-a dat startul pentru negocierea cu celelalte partide politice în vederea formării majorității în consiliile locale și Consiliul Județean.

Rezultatele alegerilor au fost apreciat de către Comitetul Executiv județean ca fiind bune. Nu ne-am atins parametrii propuși în ceea ce privește șefia Consiliului Județean și primăriile Roman și Piatra Neamț. Per total, am reușit să obținem rezultate mai bune ca acum patru ani. S-au oferit și motivații, cel puțin pentru Consiliul Județean. S-a apreciat că raportul de forțe politice a fost clar în favoarea APEL, în condițiile în care au fost zece parlamentari APEL la un parlamentar USL. Același raport a fost și în ceea ce privește cheltuielile electorale. În aceste condiții, era imposibilă obținerea unui altfel de rezultat, iar Comitetul Executiv Național a fost de acord că județul Neamț a fost un județ cu probleme speciale. Ca atare, la puncte negative am trecut pierderea șefiei Consiliului Județean, pierderea primăriilor Piatra Neamț și Roman și pierderea a patru primării din județ, respectiv  Ceahlău, Timișești, Pîncești și Borca„, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

La capitolul aspecte pozitive, președintele interimar al PSD Neamț a menționat cîștigarea alegerilor în 46 de comune  și două orașe, fiind cîștigate alte nouă primării: Tîrgu Neamț, Agapia, Bicaz, Bahna, Cîndești, Dulcești, Podoleni, Dobreni și Zănești.
În ceea ce privește votul politic, din acest punct de vedere stăm mai bine ca acum patru ani. În perioada următoare vom începe negocierile pentru constituirea majorității în consiliile locale. Avem libertatea să negociem cu toate formațiunile politice, mai puțin cu PDL. Din calculele noastre, sînt 48 de localități în care putem să obținem și postul de viceprimar. Aș vrea să menționez faptul că sînt două comune în județ, Cordun și Săvinești, unde în consiliul local nu există nici un consilier din partea APEL, în vreme ce noi avem reprezentanți în toate consiliile locale din județ. Săptămîna următoare se vor purta negocieri pentru formarea unei majorități în Consiliul Județean și pentru numirea vicepreședintelului Consiliului Județean. De asemenea, Comitetul Executiv județean s-a întrunit și pentru inventarierea urgentă a proiectelor aflate în derulare, dar care sînt blocate sau care stagnează. Dacă, pe 27 iunie, Curtea Constituțională va respinge contestația făcută de PDL cu privire la alegerile generale, noi sperăm ca în octombrie să se organizeze alegeri parlamentare, iar în noiembrie să votăm bugetul pe anul viitor„, a mai precizat senatorul Ioan Chelaru.

Acesta a mai spus că, în perioada următoare, se va rezolva și problema prefectului de Neamț, prin numirea în această funcție a unui nemțean. Senatorul Chelaru a declarat că, în această săptămînă, va fi analizată și situația voturilor de la Roman, considerată extrem de dezamăgitoare, dar nu s-a vorbit de vreo sancțiune.


Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0