PS Ioachim Băcăuanul, la hramul Bisericii Copiilor

Biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Roman – sau Biserica Copiilor, cum este cunoscută de romaşcani -, situată în cartierul Favorit, îşi va serba hramul marţi, 9 septembrie. Slujba arhierească a hramului va avea loc luni, 8 septembrie, de la ora 17.00, şi va fi condusă de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, ctitorul lăcaşului de cult. Ierarhul va sluji alături de un sobor de preoţi şi diaconi şi va ţine un cuvânt de învăţătură în faţa celor prezenţi, despre semnificaţia sărbătorii şi importanţa cinstirii patronilor familiei creştine. Totodată, episcopul-vicar va săvârşi o rugăciune pentru copiii din Parohia „Ioachim şi Ana” la început de an şcolar.

Lăcaşul de cult a fost amenajat în 2008, cu sprijinul PS Ioachim Băcăuanul, la împlinirea a opt ani de slujire arhierească. În cadrul lăcaşului de cult funcţionează Centrul de zi „Micul creştin”, unde copiii din zonă desfăşoară activităţi catehetice şi primesc lunar o masă caldă.

„Biserica este pregătită să-şi întâmpine credincioşii. În acest an, am realizat lucrările de întreţinere necesare, printre care lăcuirea interioară şi exterioară a lăcaşului de cult”, a spus preotul Gheorghe Paleu, parohul Bisericii „Ioachim şi Ana” din Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0