Prima paginăSocial

Provocarea tinerilor din cadrul PTPI Roman, voluntari pentru fapte bune

Provocarea tinerilor din cadrul PTPI Roman, voluntari pentru fapte bune

Dimensiune text

 

Albinele sunt, într-adevăr, unele dintre cele mai muncitoare viețuitoare. Își dedică viața familiei, stupului și, într-un final, întregii lumi. Cam asta au făcut și albinuțele noastre în perioada 16 – 31 octombrie – și-au dedicat din timpul ce ar fi putut fi petrecut cu ușurință văzând un film sau făcând orice alt hobby pentru a ajuta comunitatea locală.

Astfel, voluntarii People to People International (PTPI) – Roman Chapter s-au împărțit în echipe formate din doi sau mai mulți voluntari, fiind hotărâți să facă fapte bune. Timp de două săptămâni, aproape zilnic, una dintre cele peste 30 de echipe a îndeplinit așa-numitele „provocări” prin oraș. Aceste sarcini au fost clasificate, în funcție de importanța și impactul pe care l-au avut asupra comunității, pe diferite punctaje, fapt ce nu a făcut decât să îi motiveze pe participanți să îndeplinească un număr cât mai mare de provocări.

Câteva dintre lucrurile pe care voluntarii le-au realizat au fost să ofere o masă caldă unui om sărac, să ajute un bătrân la cumpărături, să facă donații la banca pentru alimente, să colecteze deșeuri, să adopte sau să hrănească un animal de pe stradă și, chiar, să doneze sânge. Aceasta din urmă a fost o provocare destinată, bineînțeles, celor cu vârsta de peste 18 ani. Chiar dacă e greu de crezut, cerința a fost și ea îndeplinită cu drag, finalizându-se cu un pacient cu un pas mai aproape de vindecare. Fiecare dintre voluntari a reușit astfel, să facă nu una, ci mai multe fapte bune.

Pe lângă ajutorul oferit oamenilor și orașului, acești adolescenți au câștigat mai mult decât punctele date de fiecare provocare – au devenit oameni mai buni, îmbogățindu-și sufletul cu zecile de „Mulțumesc!” pe care le-au primit înapoi după ce au înmânat un covrig unui om sărman sau o floare unei bătrâne singure, departe de nepoți.  Toate aceste provocări au adus bucurie și speranță, atât în sufletele celor care le-au făcut, cât și celor care au avut o zi mai bună datorită acestui proiect. Și să nu uităm de natură, care a beneficiat și ea, măcar într-un mic procent, de pe urma colectării deșeurilor.

Proiectul îndeamnă romașcanii, dar și oamenii de pretutindeni să se desprindă pentru o clipă din rutina zilnică și să arunce o privire celui de lângă ei, căruia îi pot îmbunătăți semnificativ nu doar ziua, ci și viața, depunând doar un minim  de efort. Prin #dogoodbebetter înțelegem viitorul unei comunități mai unite, mai empatice. Pornind de la exemplul tinerilor cu inițiativă din asociație, fiecare dintre noi putem face bine, devenind mai buni – așa cum ne arată și numele proiectului.

Sabina Tălmăcel,
Coordonator PR PTPI Roman

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0