Prima paginăNeamt

Proteze gratuite pentru tinerii cu handicap

Dimensiune text

Tinerii din județ care au fost victime ale unor accidente în urma cărora au rămas fără un membru au un ajutor nesperat. Asociația italiană Auci oferă sprijin băieților cu vîrste între 20 și 40 de ani, pentru a beneficia de montarea unei proteze gratuite, în spitale din Italia.

 

Cristian Dedulescu, colaborator al Asociației, spune că, pe parcursul celor șase ani de existență a asociației, peste 100 de persoane au beneficiat de un astfel de ajutor. Tinerii cu handicap sînt incluși în cadrul proiectului intitulat „Tineri pe picioare”, iar în urma analizei cazurilor ei sînt trimiși în Italia, pentru montarea unei proteze.
Sînt și eu o persoană cu handicap locomotor, handicap pe care l-am dobîndit în urma unui accident rutier. Există în România, de peste șase ani, proiectul «Tineri pe picioare», care se adresează băieților cu vîrste cuprinse între 20-40 de ani, dezavantajați din punct de vedere social și economic, care, în urma unui eveniment traumatic, au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre. Astfel, ei pot beneficia de o proteze în mod gratuit. Această fundație italiană, după ce studiază istoricul medical al tînărului, decide dacă este eligibil. Ulterior, fundația suportă toate costurile legate de montarea protezei, cu bani proveniți de la sponsori din străinătate. Proiectul «Tineri pe picioare» are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiți de membre, de a efectua demersurile și procedurile medicale necesare pentru obținerea protezelor de înaltă calitate estetică și funcțională„, a spus Cristian Dedulescu.

Asociatia Auci are colaborări cu Facultatea de Bioinginerie Medicală, Fundatia Solidaritate și Speranță, Asociația Handicapaților Fizic Satu Mare și Asociația „Il giocattolo per la Romania” Parma/Anina.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • cristian 9 ani

  Vreau sa va aduc la cunostinta ca exista in Romania de peste 6 ani proiectul ” TINERI PE PICIOARE” care se adreseaza baietilor cu varste cuprinse intre 20-40 de ani, dezavantajati din punct de vedere social si economic, care in urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o protezã(proteze) IN MOD GRATUIT.
  Mentionez ca printre aceste cazuri se pot afla si baetii care in lipsa banilor sau a neajunsurilor de zi cu zi au fost nevoiti sa mearga la CERSIT pentru ar avea o viata mai usoara. Stim cu toti ca in Romania o persoana cu handicap este foarte greu acceptata in societate si mai ales de angajatori.
  Asociatia Auci prin proiectul „TINERI PE PICIOARE” vrea sa ajute acesti baieti neajutorati si amarati sa poata obtina proteza sau protezele de care au mare nevoie pentru a fi mai independeti.
  Proiectul „TINERI PE PICIOARE” are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională.
  O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină.Asociatia AUCI ofera proteze GRATUIT fiabile pentru că băieţii sunt tineri, iar acestea trebuie să-i ţină o viaţă, Proiectul “TINERI PE PICIOARE” a luat nastere in iunie 2005 si de atunci de la un an la altul au fost ajutati din ce in ce mai multi baieti romani cu amputatii.
  Asociatia Auci este deja in colaborare cu :Facultatea de Bioinginerie Medicală (IASI),Fundatia Solidaritate si Speranta (IASI),Asociatia Handicapatilor Fizic Satu Mare (AHFSM) Satu Mare,Asociatia „Il giocattolo per la Romania” Parma/Anina.

  Pentru mai multe detalii:
  Dedulescu Cristian
  Mobil: 0762.300.688
  Fix: 021.451.18.47
  E-mail: deducrysty@yahoo.com