Protest al polițiștilor din Sindicatul Europol Neamț la Prefectura Neamț

Protest al polițiștilor din Sindicatul Europol Neamț la  Prefectura Neamț

Dimensiune text

 

 

Vineri, 7 iunie, mai mulţi poliţişti, membri ai Sindicatului Europol Neamț, alături de Ioan Cănărău, preşedintele sindicatului, au protestat în faţa Prefecturii Neamţ. Sindicaliștii au protestat spunând că Ministerul de Interne nu asigură dotări performante pentru polițiști și au cerut demisia ministrului Carmen Dan, după moartea poliţistului din Timiş.

„Poliţiştii sunt foarte nemulţumiţi pentru că am pierdut un coleg drag nouă, la Timiş, ştiţi în ce condiţii. A mai murit un poliţist acum un an de zile, la Suceava, pe peronul Gării Burdujeni, din cauza, zicem noi, a guvernanţilor, a conducerii Ministerului de Interne, care nu a fost capabilă să le asigure poliţiştilor o dotare performantă, care să le asigure protecţia. Credem că cineva trebuie să răspundă politic pentru tragediile care au loc la Poliţia Română, pentru că mor poliţişti într-o luptă nedreaptă, într-o luptă strâmbă, cu infractorii. Noi astăzi am cerut demisia doamnei Carmen Dan, măcar o demisie de onoare, dacă nu, zicem noi, o demisie de ruşine”, a declarat Ioan Cănărău, preşedintele Sindicatului Europol Neamţ.

Sindicaliștii s-au întâlnit, în cursul zilei de vineri, cu prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu. „Prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu a invitat la discuții, în cadrul Comisiei de Dialog Social, pe reprezentanții celor aproximativ 18 membri ai Sindicatului Polițiștilor Europeni «Europol», filiala județeană, ce au participat astăzi la protestul din fața instituției. Fără ca delegația protestatarilor să dețină vreo revendicare scrisă sau să fie în posesia vreunei modificări legislative redactate, prefectul a coborât în rândul nemulțumiților, oferindu-le sprijinul și sfaturile necesare pentru ca cererile acestora să poată fi transmise la nivel ministerial. S-a convenit, de comun acord, ca un astfel de document să fie trimis Instituției Prefectului în cursul zilei de luni, 10 iunie. Daniela Soroceanu și-a manifestat public dorința de a susține orice acțiune fapt modificare legislativă menită să asigure polițiștilor o dotare cu echipamente corespunzătoare sau un statut demn al oamenilor legii. Protestul s-a finalizat înainte de termenul final legal notificat, fără incidente”, au transmis reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

Foto: Sindicatul Europol Neamt, Prefectura Neamt

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0