Propunere din partea seniorilor orașului: o nouă parcare în laterala Casei de Cultură

Propunere din partea seniorilor orașului: o nouă parcare în laterala Casei de Cultură

Dimensiune text

 

Seniorii orașului au fost invitați de conducerea Primăriei să dezbată bugetul pe anul acesta și să vină cu propuneri pentru dezvoltare. 16 dintre aceștia au dat curs invitației lansate de autorități și, pe lângă lămuririle punctuale pe care le-au aflat de la primarul Lucian Micu, aceștia au venit și cu noi idei.

Doctorul Emanuel Nazaretian, președintele Comunității Armene, a propus ca, pentru rezolvarea crizei de apă, să fie săpate puțuri de mare adâncime, de până la 200 de metri și nu ca în prezent, de până la 20 de metri. Președintele comunității evreiești, Iancu Wexler, a solicitat sprijin de la autorități pentru a achita facturile la utilități. Angelica Tăbăcaru a propus găsirea unui sistem pentru ca „oamenii străzii” să nu mai poată răscoli prin gunoaie, proiect pe care autoritățile spun că vor începe să-l implementeze din acest an. O altă propunere a seniorilor a fost aceea de a se face mai multe plantări de puieți în zona blocurilor, acest lucru putând fi realizat prin intermediul asociațiilor de proprietari care pot solicita și primi copaci. O altă solicitare a fost aceea de monitorizare a platformelor de gunoi din zona Pietonalului, acolo unde cetățenii spun că se aruncă produsele alimentare de la fast-food-uri și se murdărește asfaltul.

Mircea Beloiu, de altfel și consilier local, a propus limitarea trotuarului de la Casa de Cultură – partea de vizavi de Casa Modei, astfel încât să se creeze noi locuri de parcare pe strada Libertății. De asemenea, acesta a mai propus realizarea unui parcări subterane sub Piața „Max Blecher”, tot în zona Casei de Cultură. Un alt participant a cerut lămuriri cu privire la proiectul de realizare a cinematografului Unirea, proiect depus pentru atragerea de fonduri europene și care va presupune, printre altele, realizarea a două săli de cinema cu 50 de locuri și a unei săli multifuncționale cu o capacitate de 200 de locuri.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0