Prima paginăEducatie

Promovabilitate de 66,03% la Evaluarea Naţională în judeţul Neamţ

Dimensiune text

Potrivit calendarului examenului de Evaluare Naţională, vineri, 27 iunie, absolvenţiii claselor a VIII-a au putut afla rezultatele la cele două probe scrise susţinute în această săptămână – limba şi literatura română şi matematică.

 

Rezultatele au fost afişate la şcoala de provenienţă a elevilor. În judeţul Neamţ, procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională din acest an a fost de 66,03%. Au fost înregistrate 11 medii de 10, mai puţine decât anul trecut – când s-au înregistrat 30 de medii de 10 la nivelul judeţului. La limba şi literatura română, procentul de promovabilitate a fost de 69,56%, iar la matematică, de 66,62%. Zece elevi au obţinut nota 10 la limba şi literatura română, faţă de 58 anul trecut. Cu nota maximă au fost notaţi la matematică 134 de elevi, comparativ cu anul trecut, când 347 de elevi au reuşit să ia nota 10 la matematică.

Candidaţii nemulţumiţi de notele primite au depus contestaţii vineri, după afişarea rezultatelor, între orele 16.00 – 20.00. Rezolvarea contestaţiilor este programată în perioada 28 iunie – 30 iunie. Marţi, 1 iulie, vor fi afişate rezultatele finale ale Evaluării Naţionale.

O analiză a „luptei” care se va da pentru liceele bune va putea fi făcută pe 3 iulie, când se va da publicităţii ierarhia judeţeană a candidaţilor la admiterea la liceu, ordonaţi după media de admitere.

COMENTARII

WORDPRESS: 0