Prima paginăEducatie

Promoția 1965 a Liceului ”Roman-Vodă” se întâlnește după 50 de ani

Dimensiune text

Aproximativ 90 dintre cei 240 de absolvenți ai promoției 1965 se vor reîntâlni pe 29 mai pentru a sărbători 50 de ani de la absolvire.

Anul acesta, absolvenţii promoţiei 1965 a Liceului “Roman-Vodă” (LRV), cum se numea pe atunci, se întâlnesc pentru a sărbători 50 de ani de la terminarea liceului. Evenimentul va avea loc pe data de 29 mai 2015, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Roman-Vodă”.

Din cei 240 de elevi care au făcut parte din această promoție, 51 nu mai sunt în viață, iar ceilalțí sunt răspândiți în toate părțile țării și ale lumii.

Dintre profesorii care au fost îndrumătorii acestei generații mai trăiesc foarte puțini, iar cei care încă mai sunt în viață sunt foarte bătrâni și bolnavi. ”Sperăm că vor participa la revederea noastră domnișoara profesor Nuța Popescu, de matematică, domnul Mihai Gavriluț, de matematică, doamna Elisabeta Percă, de istorie, domnul profesor Gheorghe A.M. Ciobanu și soția Elena Ciobanu, de geografie și domnul profesor Ovidiu Rusu, de istorie”, a precizat Mariana Diaconu, unul dintre absolvenții acestei promoții și unul dintre organizatorii acestei revederi.

S-a încercat contactarea tuturor celor care au terminat LRV în 1965. Au fost opt clase și câte un reprezentant din fiecare clasă s-a ocupat de contactarea fiecărui coleg. Dintre cei cu care s-a reușit a se lua legătura și-au anunțat prezența în jur de 90. ”Sperăm că va fi un eveniment la fel de frumos ca în ceilalți ani. Dimineața, la liceu, cred că va fi o emoție extraordinară, pentru că 50 de ani este o viață de om”, susține Mariana Diaconu.

11 foști absolvenți care locuiesc acum în Israel sau Statele Unite ale Americii au confirmat, deja, că vor participa la această întâlnire.

A doua zi, pe 30 mai, grupul va merge în excursie la mănăstirea Miclăușeni, acolo unde, într-o atmosferă intimă, vom continua depănarea amintirilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0