Proiectul „Ține-te de tradiții!”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Proiectul „Ține-te de tradiții!”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Siguranța alimentelor, pe înțelesul liceenilor
Tradiţiile de Crăciun „au lipici” la elevi
Facultatea de Electronică caută studenți la Roman

 

traditii-colegiul-miron-costin-01La finalul lunii octombrie, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman s-au derulat activități din cadrul proiectului „Ține-te de tradiții!”, coordonat de profesor Mihaela-Dana Rusu.

Sâmbătă, 22 octombrie, elevii claselor a IX-a E, a X-a A, a XI-a C, a XII-a A, a XII-a C și a XII-a D, însoțiți de profesorii Luminița Bîtîcă și Mihaela-Dana Rusu, au participat la Concursul Internaţional de Educaţie Ecologică şi Protecția Mediului prin Creaţii Științifice, Artistice şi Tehnico-Aplicative „IA ŞI green bag, creează şi responsabilizează pentru eco-ul naturii!”, ediția a VII-a, desfășurat la Iași. De la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman au participat cinci eleve din clasa a X-a A –  Delia-Lorena Beșleagă, Cătălina Cimpoer, Daniela Ioan, Ionela Alexandra Leșcău și Ionela-Gabriela Chiriaciuc. Cele cinci concurente au fost susținute de cei zece elevi voluntari ai Colegiului: Elena Năstase, Elena-Alina Olariu, Denisa Clopotaru, Roxana Havrici, Roxana Severin, Andreea Gălățanu, Oana Stafe, Ioana Stanciu, Alin Cozma, Timotei Smău, precum și de profesorii Cristinica Sava, director adjunct, Luminița Bîtîcă și Mihaela-Dana Rusu.

„Cele cinci eleve au prezentat portul popular pe zone, realizat din materiale reciclabile. Fiecare concurentă a descris succint ţinuta prezentată, din punct de vedere al materialelor şi tehnicilor de lucru aplicate. Prezentarea a fost încheiată cu interpretarea unei melodii populare. A fost o altfel de zi, o excursie și un concurs în care am câștigat prieteni noi, clipe frumoase și momente de liniște”, a afirmat profesor Mihaela-Dana Rusu.

În zilele de 31 octombrie și 1 noiembrie, 99 de elevi ai Colegiului Tehnic „Miron Costin” au fost provocaţi la o dezbatere pe tema „Halloween versus toţi sfinţii”, iniţiativa aparţinând profesorilor Mihaela-Dana Rusu și Mihaela Ciobanu. „Am dorit să le prezentăm elevilor cele două sărbători în paralel, cea americană – originea ei, dar şi transformările pe care le-a suferit de-a lungul timpului – şi cea creştină. Copiii au venit cu prezentări pentru fiecare în parte şi am discutat cu ei toate aspectele, astfel încât să poată face comparaţie”, a mai precizat profesor Mihaela-Dana Rusu. ,,Activitatea a fost un prilej de a a evoca mentalități, tradiții, culturi și civilizații diferite, cu scopul de a consolida identitatea națională. Deschiderea spre alteritate, toleranță, cunoașterea sunt firești, la fel cum sfântă ne este limba, sfinte ne sunt obiceiurile și meleagurile”, a afirmat directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, Ana-Maria Zăloagă.

traditii-colegiul-miron-costin-01

traditii-colegiul-miron-costin-02

traditii-colegiul-miron-costin-05

traditii-colegiul-miron-costin-04

traditii-colegiul-miron-costin-03


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!