Prima paginăPolitica

Proiectul noului steag al Romanului, dezbătut în Consiliul Local

Proiectul noului steag al Romanului, dezbătut în Consiliul Local

Dimensiune text

 

 

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Roman de vineri, 27 aprilie, se află un proiect de hotărâre privind aprobarea noului steag al municipiului Roman.

Proiectul noului steag a fost în procedură de consultare publică de la începutul lunii aprilie. Pe noul steag se vor menține culorile inițiale – alb și mov, însă stema în sine nu va mai fi de culoare aurie, ci va fi roșie, așa cum este ea aprobată de comisia de heraldică. Stema municipiului Roman se compune dintr-un scut triunghiular roșu cu marginile rotunjite, pe care se află un cap de mistreţ cu colţi de argint, redat din profil, spre dreapta. Pe steag, în jurul stemei, la dreapta este inscripţionat statutul localităţii „Municipiul” iar în partea stângă denumirea „Roman”, în partea de sus, deasupra stemei stă „crucea”, ca simbol al creştinătăţii şi a faptului că în Roman este ctitorită Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Steagul municipiului Roman și Statutul acestuia au fost aprobate de Consiliul Local în 30 iunie 2009, însă din iunie 2017 steagul nu a mai fost utilizat, deoarece, anterior, adică în 2015, a apărut o lege prin care se preciza că „aprobarea modelului steagurilor unităților administrativ-teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului”. Acum, se propune o variantă asemănătoare a steagului folosit până în vara anului trecut.

După faza consultării publice și aprobarea Consiliului Local, va fi întocmită o documentație ce va fi înaintată Guvernului, pentru a aproba o hotărâre privind modelul steagului Romanului.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0