Prima paginăActualitate

Proiectil din al doilea război mondial, găsit lângă Primăria Văleni

Proiectil din al doilea război mondial, găsit lângă Primăria Văleni

Dimensiune text

 

 

Luni, 30 iulie, la ora 15:30, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în localitatea Văleni a fost descoperită muniție neexplodată.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, formată din doi subofițeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil perforant trasor calibrul 47 milimetri provenit din al doilea război mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. „Muniția a fost descoperită de şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Văleni, abandonată într-o rigolă de scurgere a apei în faţa primăriei din comuna Văleni. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 50 de metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie”, informează ISU Neamț.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
– să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
– să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
– să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
– să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
– să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
– să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0