Prima paginăActualitate

Proiectil din al doilea război mondial, găsit la Stănița

Proiectil din al doilea război mondial, găsit la Stănița

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 9 mai, la ora 8:04, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, despre faptul că în comuna Stănița, în satul Ghidion, a fost descoperită muniție neexplodată.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, formată dintr-un ofițer și doi subofițeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat un proiectil perforant trasor calibrul 47 de milimetri provenit din al doilea război mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

„Muniția a fost descoperită de o femeie, în vârstă de 49 de ani, în timp ce efectua lucrări de săpături în vederea branșării locuinței la rețeaua de alimentare cu apă. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 200 de metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie”, informează ISU Neamț.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
– să anunţe de urgenţă prin 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
– să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
– să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
– să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
– să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
– să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0