Proiecție de filme în Piaţa „Roman-Vodă”

Proiecție de filme în Piaţa „Roman-Vodă”

Târg de cadouri în Piața „Roman Vodă”
Terasă de vară în Piața „Roman-Vodă”
Trupa „Fără Zahăr” cântă la KULT Fest. Serile vin cu filme în aer liber

 

Caravana Filmelor TIFF ajunge la Roman în perioada 13-14 septembrie. Proiecţiile vor avea loc în Piaţa „Roman-Vodă”, de la ora 21:00. Filmele vor fi subtitrare în limba română, iar intrarea este liberă.

caravana tiff 03

Marţi, 13 septembrie, va fi proiectat filmul „Aventurile lui Nelly” („Nellys abenteuer”, Germania, 2016), film în regia lui Dominik Wessely. Povestea a fost filmată în mare parte în România, la Sibiu. Protagonista este o tânără de 13 ani, pentru care venirea în România devine aventura vieţii ei: este răpită şi, în drumul spre libertate, îşi face noi prieteni şi descoperă puterea acestor prietenii. Un film în care răufăcătorii sunt nemţi, iar salvatorii români.

caravana 2

Miercuri, 14 septembrie, romaşcanii vor putea viziona filmul „Profesorul de vioară” („Tudo que aprendemos juntos”, Brazilia, 2015), în regia lui Sérgio Machado. După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din Sao Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Calea sa e plină de obstacole, dar puterea muzicii şi prietenia ce se înfiripă între profesor şi elevii săi vor deschide uşi într-o nouă lume. Filmul a fost prezentat la festivalurile de film de la Locarno (2015), Stockholm (2015), Sao Paolo (2015) şi a primit Premiul publicului la festivalul de la Sao Paolo.

caravana 1

Caravana Filmelor TIFF, un proiect cu tradiţie, iniţiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, continuă cu succes pentru al şaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015. Din iulie până în septembrie 2016, pe un ecran gonflabil uriaş, în aer liber, spectatorii se vor delecta cu poveşti premiate în festivaluri şi succese de casă din România, Ungaria, Franţa, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia. Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!