Proiecte de dezvoltare în comuna Săbăoani

Dimensiune text

Extinderea rețelei electrice, construcția unui bloc pentru tineri, modernizarea halei agroalimentare și a drumurilor comunale sunt doar câteva dintre proiectele comunei.

Finalizarea lucrărilor de construcție la grădinița din Săbăoani este unul dintre principalele proiecte pe 2014 ale administrației publice locale. ”Lucrările la noua grădiniță au început în anul 2008. Construcția este ridicată la roșu, dar nu este terminată. Am avut promisiuni că vom fi sprijiniți pentru finalizarea obiectivului de investiții, dar acestea nu s-au concretizat în fapte. Cu toatea acestea, suntem optimiști și anul acesta vrem să predăm preșcolarilor această clădire, deoarece își desfășoară activitatea într-o clădire improprie”, a spus inginer Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.

Modernizarea drumurilor comunale este un alt proiect pe care autoritățile locale de la Săbăoani vor să-l finalizeze. Este vorba despre modernizarea a cinci kilometri de drum comunal. Stadiul acestei lucrări este avansat, pe toată lungimea prevăzută a fi modernizată fiind aplicat stratul al doilea de asfalt. Proiectul a însemnat costuri de 2 milioane de lei de la bugetul local.

Un alt proiect pe care autoritățile locale îl au în vedere în acest an este extinderea rețelei de energie electrică în zonele în care tinerii din Săbăoani și-au construit case. ”Sunt 50 de case noi care trebuie racordate la rețeaua de curent electric și la rețeaua de alimentare cu apă”, a spus primarul comunei Săbăoani.

Pentru tinerii care nu au în proprietate teren și vor să dețină o locuință, administrația publică locală are în vedere construcția unui bloc cu 24 de apartamente. ”Primăria Săbăoani nu dispune de teren pentru a-l oferi persoanelor interesate să-și construiască o casă. Dispunem de pășune, dar această categorie de terenuri are un regim special și nu putem să-i dăm altă destinație. În aceste condiții, am depus la Ministerul Dezvoltării, cu câțiva ani în urmă, un proiect pentru construcția unui bloc, dar nu am primit un răspuns favorabil. Consiliul Județean Neamț ne-a trimis o adresă prin care ne cere să precizăm dacă ne menținem opțiunea ca acest proiect să fie implementat în comuna noastră. La nivelul comunei Săbăoani sunt 59 de cereri din partea tinerilor care nu dețin teren și au nevoie de o locuință”, a explicat primarul Valeria Dascălu.

Două proiecte vor fi depuse prin Grupul de Acțiune Locală ”Valea Siretului”, în valoare totală de 200.000 de euro. ”Nu am putut depune cele două proiecte pentru că eram președintele Grupului de Acțiune Locală «Valea Siretului». Acum, că această funcție a fost preluată de altcineva, avem posibilitatea să depunem pentru finanțare cele două proiecte, pe Măsura 3.2.2. Unul dintre proiecte constă în modernizarea pieței agroalimentare din comună, iar cel de-al doilea presupune asfaltarea a 700 de metri de drum comunal. Cu fondurile pe care le vom primi vom face lucrări de modernizare a pieței agroalimentare conform standardelor, iar din fonduri proprii vom amenaja curtea și gardul împrejmuitor al halei”, a spus primarul comunei Săbăoani.COMENTARII

WORDPRESS: 0