Prima paginăReligie

Proiect social al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru categoriile vulnerabile, în contextul COVID-19

Proiect social al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru categoriile vulnerabile, în contextul COVID-19

Dimensiune text

 

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a anunțat marți, 17 martie, un proiect social în sprijinul persoanelor vulnerabile în condițiile pericolului infecțiilor cu coronavirusul COVID-19.

Astfel, la propunerea și sub directa coordonarea a IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost elaborat proiectul social-filantropic și medical intitulat „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!”, prin intermediul căruia ONG-urile eparhiale, protopopiatele și unitățile de cult din Arhiepiscopie vor susține persoanele vulnerabile de pe cuprinsul eparhiei.

„Proiectul vine în întâmpinarea tuturor persoanelor vulnerabile din comunitățile Eparhiei Romanului și Bacăului, persoanele vârstnice, mămicile singure cu mai mulți copii, femeile însărcinate, familiile numeroase cu posibilități materiale reduse și alte persoane vulnerabile sau persoanele carantinate, care necesită un sprijin imediat în urma răspândirii pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19)”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Proiectul își propune, printre altele: colectarea de alimente la sediile sociale ale ONG-urilor eparhiale, identificarea persoanelor vulnerabile din comunitate, vârstnici și cei aflați în carantină, soluții pentru rezolvarea unor situații de criză, consiliere pentru persoanele vulnerabile, distribuirea de alimente neperisabile sau hrană caldă, ori efectuarea cumpărăturilor uzuale: alimente, medicamente, produse de igienă, achitarea facturilor la utilități.

„Toate persoanele vulnerabile pot solicita sprijinul la adresa de e-mail: voluntariarb@gmail.com , special creată pentru această perioadă a răspândirii epidemiei de coronavirus (COVID – 19). La această adresă va fi permanent in contact cu Inspectorul eparhial pe probleme sociale, pr. Ilarion Mâță, care va încerca să gestioneze cazurile urgente care vor solicita sprijinul, de pe cuprinsul eparhiei”, mai precizează comunicatul Arhiepiscopiei.

Mai multe detalii despre proiect, pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la acest link: https://eprb.ro/proiect-eparhial-social-filantropic-si-medical-contextul-epidemiei-cu-noul-coronavirus-covid-19 .

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0