Prima paginăActualitateRoman

Proiect de mediu pentru oraş, realizat de elvețieni

Dimensiune text

Municipiul Roman este beneficiar al proiectului „Oraşe Verzi – Regiuni Verzi”, cofinanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, derulat de Fundaţia TERRA Mileniul III, împreună cu partenerii săi, Asociaţia Municipiilor din România şi Reţeaua R20 – Regiuni Pentru Acţiune Climatică din Elveţia. Proiectul include doar cinci municipii din România, iar vestea includerii Romanului pe lista câştigătorilor a venit în urmă cu câteva zile.

„Am fost incluşi în acest proiect şi o mulţumire şi mai mare a mea este aceea că municipiul Roman s-a clasat pe primul loc, cu un punctaj de 9.80 puncte”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Proiectul „Oraşe Verzi – Regiuni Verzi” îşi propune să contribuie la sprijinirea municipiilor şi regiunilor care au în vedere reducerea amprentei de carbon şi să clădească un parteneriat durabil între partenerii elveţieni şi români, cu scopul de a identifica soluţii potrivite pentru tranziţia către o economie verde. Datorită includerii în acest proiect, primarul municipiului va merge, în luna aprilie 2016, într-o vizită de studiu în Elveţia. De asemenea, tot proiectul va fi coordonat de un consultant elveţian.

COMENTARII

WORDPRESS: 0