Prima paginăPolitica

Proiect de lege prin care se interzice parlamentarilor penali “să conducă”

Proiect de lege prin care se interzice parlamentarilor penali “să conducă”

Dimensiune text

parlament camera deputatilorTrei parlamentari, excluși din ALDE, printre care se numără și deputatul nemțean Cătălin Drăgușanu, proaspăt înscris în PNL, au depus un proiect legislativ care ar interzice parlamentarilor penali să conducă grupuri şi comisii parlamentare şi să facă parte din Birourile Permanente al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

În proiectul inițiat de parlamentarii Vasile Nistor, Cătălin Dragușanu şi Aurelian Ionescu se propune introducerea unui nou alineat la articolul 31 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor: „Prin derogare de la prevederile alin. (3), deputaţii şi senatorii, trimişi în judecată sau condamnaţi pentru fapte săvârşite cu vinovăţie sau aflaţi în conflict de interese, conform unui raport de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate rămas definitiv, nu au dreptul să fie membri şi să fie aleşi în Biroul Permanent al Camerei din care fac parte, în conducerea unei comisii parlamentare permanente, în conducerea unui grup parlamentar, în conducerea unei comisii speciale ori a unei comisii de anchetă sau în conducerea comisiilor comune ale celor două Camere ale Parlamentului”. Cătălin Drăgușanu s-a înscris săptămâna aceasta în PNL Neamț, el fiind exclus din ALDE când a cerut criteriilor de integritate, inclusiv de către președintele formațiunii – Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Se pierde timpul cu teme false.Initiatorii trebuiau sa consulte departamentul legislativ a Parlamentului.Propunerea desi benefica,este evident neconstitutionala.Pe cine insa mai intereseaza asta,astazi….?