Proiect de încurajare a lecturii, derulat de Biblioteca Municipală în școlile din Roman

Proiect de încurajare a lecturii, derulat de Biblioteca Municipală în școlile din Roman

 

 

Primăria municipiului Roman îi invită pe învățătorii ce predau la clasele primare să se alăture unui proiect pilot al Bibliotecii „George Radu Melidon” din Roman, care își propune ca, periodic, timp de 15 minute, un bibliotecar să le citească celor mici câteva pagini dintr-o carte, anunță reprezentanții municipalității.

„Este important ca, de când pășesc în școală, cei mici să prindă drag de carte, pentru a-și dezvolta vocabularul, pentru a deprinde cât mai multe cunoștințe despre limba și literatura română, dar și pentru că cititul ajută evoluția de-a lungul anilor a fiecărei persoane. Proiectul a debutat cu sprijinul bibliotecarilor Daniela Vasilică și Tatiana Agafiței, care au început deja să le citească elevilor din câteva clase de la Școala «Mihai Eminescu» și de la Colegiul Național «Roman-Vodă». Propunerea de parteneriat este deschisă fiecărei unități de învățământ care dorește ca, pe lângă actul educativ prevăzut în programele școlare, să le ofere copiilor noi alternative de a se dezvolta și de a acumula cunoștințe care să le fie de folos pe parcursul vieții”, precizează reprezentanții Primăriei Roman.

Cei interesați să se alăture acestui proiect sunt rugați să se adreseze conducerii Bibliotecii „George Radu Melidon” din Roman, la numărul de telefon 0233.744.628.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0