Proiect de construire a unei noi săli polivalente în municipiul Roman

Proiect de construire a unei noi săli polivalente în municipiul Roman

 

În Municipiul Roman s-ar putea amenaja o nouă sală polivalentă. Intenția municipalității vine după abandonarea unui proiect pe care l-a avut în intenție în anii anteriori, acela de a mări capacitatea actualei Săli a Sporturilor de pe strada Roman Mușat, de lângă stadioul Constantinescu Nehoi.

Sala în care se desfășoară competiții ale echipelor aparținând mai multor sporturi din Roman, în special cele ale echipei de handbal feminin CSM Roman, a fost inaugurată în noiembrie 2004, lucrările fiind începute în luna mai 2003, cu finanțare, la acea vreme, de 48 de miliarde de lei vechi, de la Compania Națională de Investiții.

Din cauza fondurilor existente la acel moment, sala are un numărul redus de locuri pe scaune, de doar 500, într-o tribună amplasată pe o singură latură a sălii. De asemenea, au fost mai multe situații în care, din cauza infiltrațiilor de apă, a fost nevoie de reparații la acoperișul sălii, lucrările fiind efectuate în cursul anilor 2014 și 2015. „Nu mai avem aceste probleme. Inclusiv atunci, când am avut acea problemă, lucrări de reparații erau efectuate, rămăsese doar un punct pe unde se mai infiltra. În momentul de față nu mai avem probleme cu infiltrațiile de apă”, a precizat primarul Lucian Micu.

În atenția municipalității s-a aflat, în anii trecuți, posibilitatea de extindere a Sălii Sporturilor. În 2015, fostul primar Laurențiu Leoreanu vorbea despre o schiță a acestei posibile lucrări – care s-ar fi ridicat, conform estimărilor de atunci, la 400.000 de lei -, care ar fi presupus o extindere a sălii în partea dinspre nord, construirea de tribune în partea de nord, o galerie în consolă, suspendată pe perete, dar şi toalete în extremităţile de est. Acest proiect a fost abandonat de primarul Lucian Micu, care vorbește, însă, despre posibilitatea construirii unei noi săli polivalente la Roman.

„Din păcate, costurile pentru realizarea acelui proiect de extindere sunt foarte mari, raportat la numărul de locuri nou create. Luăm în calcul, pentru viitor, în momentul în care vor fi condiții mai bune la nivel guvernamental, realizarea unei noi săli de sport”, a afirmat primarul Lucian Micu.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0