Prima paginăSocial

Proiect de 8 milioane de lei la Colegiul Tehnic „Danubiana”, cu peste 1.000 de beneficiari, pentru accesul la educație

Proiect de 8 milioane de lei la Colegiul Tehnic „Danubiana”, cu peste 1.000 de beneficiari, pentru accesul la educație

Dimensiune text

 

 

Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman derulează, în perioada aprilie 2018 – aprilie 2021, un proiect european, depus în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiție 10i, Componenta 1, Programul „Școală pentru toți”. Proiectul, „Noi toți vrem la școală!”, în care partener este Primăria Roman, are o valoare de peste opt milioane de lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă furnizarea de programe educative persoanelor care au părăsit timpuriu școala sau cu risc de abandon, precum și servicii de consiliere, educare pentru copii, elevi, părinți, tutori, cadre didactice și personal de sprijin, pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate. Proiectul va fi implementat în județul Neamț, în localitățile: Roman, Piatra Neamț, Crăcăoani, Dragomirești, Pipirig, Săvinești și Petricani. Pentru identificarea grupului țintă, precum și a nevoilor acestora s-au încheiat acorduri cu școlile colaboratoare din cele șapte localități.

„Prin complexitatea și caracterul său integrator, prin funcționalitatea și adaptabilitatea activităților propuse, proiectul vizează, pe termen mediu și lung, reducerea abandonului școlar și/sau a riscului de abandon școlar, prin implementarea integrată a unor acțiuni școală-elevi-părinți/tutori”, se precizează în descrierea proiectului.

De asemenea, prin obiectivele, activitățile și rezultatele propuse, proiectul va asigura oportunități sporite pe piața muncii celor 210 tineri participanți la programul „A doua șansă”, ce aparțin unor categorii sociale vulnerabile și care vor căpăta competențe și abilități care le vor permite să îți planifice cariera profesională.

Grupurile țintă eligibile sunt formate din persoane care fac parte din grupuri vulnerabile, prezintă risc educațional, provin din zona marginalizată și reprezintă un total de 1.040 copii/elevi/tineri (305 copii de grădiniță, 525 de copii participanți la activitatea școală după școală și 210 tineri/adulți participanți la activitatea de tip a doua șansă). La aceștia se adaugă 100 de părinți/tutori și 260 de cadre didactice și personal de sprijin, care vor beneficia de cursuri de formare.

Valoarea totală a proiectului este de 8.098.168,90 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă 7.936.205,52 lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0