Programul Rabla va fi suplimentat cu aproximativ 4.000 de tichete

Programul Rabla va fi suplimentat cu aproximativ 4.000 de tichete

Barieră cu cartelă la intrarea mașinilor în curtea școlilor
Parcare pe spaţiul verde la Sala Polivalentă
A făcut haina militară de rușine

 

rabla10Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – Rabla Clasic 2016 va fi suplimentat cu aproximativ 4.000 de tichete electronice pentru persoanele fizice, începând de luni, 18 iulie.

„Anul acesta, programul Rabla a înregistrat o premieră. După 12 ani de funcţionare, este pentru prima dată în istoria programului când tichetele electronice alocate persoanelor fizice sunt epuizate în trei săptămâni de la lansarea programului. Deoarece există în continuare cereri de la cetăţeni pentru înscrierea în Rabla Clasic, am decis realocarea fondurilor în interiorul Programului şi suplimentarea numărului de tichete electronice”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Iniţial, suma alocată pentru persoanele fizice a fost de 115 milioane lei. Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suplimentarea sumei alocate cu 10 milioane de lei din bugetul pentru persoanele juridice. Prin această suplimentare şi alte ajustări, în cadrul sistemului electronic al Programului se intenţionează să se ajungă la peste 17.000 de tichete electronice pentru persoanele fizice.

„În prezent, avem în derulare Programul Rabla Plus, dedicat maşinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru Rabla Clasic oferă cetăţenilor care doresc să achiziţioneze o maşină electrică şansa de a beneficia de un discount de aproape 6.000 de euro”, a adăugat ministrul Cristiana Paşca Palmer.

În cadrul programului Rabla Plus sunt disponibile ecotichete de 5.000 de lei pentru maşini electrice hibride şi de 20.000 de lei pentru maşini 100% electrice. Pentru a beneficia de acest program, cetăţenii nu sunt obligaţi să caseze o maşină veche, aşa cum se întâmplă în cazul programului Rabla Clasic, dar cele două programe pot fi cumulate, pentru un discount mai mare.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!