Articol publicat în data de: mar, 15 Noi 2016Programul „Pachetul de biscuiți”, în Parohia Ghidion

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2016 drept „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti” în Patriarhia Română, astfel că și în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului s-au desfășurat, de-a lungul anului, multiple programe menite să ajute la procesul de culturalizare și sprijinire a copiilor care participă în mod constant la actul educațional, prevenind, astfel, și abandonul școlar.

Parohia „Sfântul Gheorghe” din satul Ghidion, comuna Stăniţa, având ca parteneri Asociația „Because We Care” din București și Școala Primară nr. 2 din localitate, a pus bazele unui program intitulat „Pachetul de biscuiți”, începând cu data de 17 octombrie, care se vrea a fi un înlocuitor temporar al programului „Cornul și laptele”. De asemenea, se vor achiziționa diferite produse ce vor constitui o gustare corespunzătoare normelor calorice necesare unui copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 11 ani.

parohia-ghidion-program-social

 

„La inițiativa profesorului pentru învățământul primar Alina-Elena Stan, care a adus la cunoștința noastră această problemă, am hotărât ca cei 110 copii din Școala Ghidion și Școala Veja să primească o gustare în jurul orei 10.00, în pauza mare. Această inițiativă și punerea ei în practică s-au dovedit imperios necesare, deoarece copiii erau obișnuiți cu programul «Cornul și laptele», iar în cadrul acestor două școli majoritatea elevilor provin din familii cu posibilități materiale reduse sau, chiar, inexistente”, a afirmat părintele Vasilică Stan, parohul de la Ghidion.

 

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>