Prima paginăSanatate

Programul HIV/SIDA, suplimentat cu 656.000 de lei

Dimensiune text

Anul acesta au fost alocaţi 4.593.000 de lei pentru 403  bolnavi HIV/SIDA din judeţ.

 

Pentru a se asigura că bolnavii de HIV/SIDA din judeţul Neamţ, aflaţi sub tratament, au asigurată medicaţia pentru tot parcursul anului, Ministerul Sănătăţii a decis suplimentarea fondurilor pentru acest program, necesare anului 2014, cu 656.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, anul acesta au fost alocaţi, în total, 4.593.000 de lei pentru bolnavii HIV/SIDA din judeţ, conform necesarului anunţat de către Spitalul Municipal de Urgenţă Roman şi Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, pentru că toţi bolnavii sunt arondaţi celor două centre. „Marţi am primit foaie scrisă de la Minister prin care am fost anunţaţi că ne este suplimentat programul de HIV/SIDA cu 656.000 de lei”, a precizat Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

„Având în vedere faptul că fondurile alocate pentru acest program pe trimestrul I au fost insuficiente, ca urmare a trimestrializării primite de la Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii a refăcut sumele alocate pe alte programe şi a alocat suplimentar, la sfârşitul lunii ianuarie, suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA, urmând ca la rectificarea bugetară să se opereze corecţiile la capitolele bugetare pentru celelalte programe. Conform procedurii, unităţile sanitare care implementează programul naţional de prevenire, supraveghere şi control a infecţiei HIV/SIDA sunt obligate să se aprovizioneze cu medicamentele necesare”, se arată într-un comunicat emis de către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit statisticilor întocmite de către reprezentanţii DSP Neamţ, în 2013 erau înregistrate 403 cazuri de infecţie cu HIV/SIDA în tot judeţul, iar opt dintre acestea au fost descoperite în ultimul an.

COMENTARII

WORDPRESS: 0