Prima paginăActualitateReligie

Programe de recalificare pentru dascăli

Dimensiune text

Cinci universităţi din ţară şi-au anunţat oferta de programe de conversie profesională.

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot urma cursuri de conversie profesională în cinci universităţi din ţară: Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea din Piteşti, Universitatea din Petroşani, Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Programele de conversie se desfăşoară la forma de învăţământ cu frecvenţă şi au o durată de patru şi trei semestre.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează programe de conversie profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar la Educaţie tehnologică, Informatică, Ecologie şi protecţia mediului, Educaţie antreprenorială, Chimie, Mecatronică, Proiectare asistată de calculator, Controlul şi expertiza produselor alimentare şi biotehnice, Limba şi literatura română, Limba şi literatura franceză, Limba şi literatura engleză, Matematică, Biologie şi Educaţie fizică şi sportivă.

Universitatea din Piteşti organizează programe de conversie profesională cu durata de trei şi patru semestre, cursuri cu frecvenţă, la specializările Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (curs cu frecvenţă) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei şi Educaţie tehnologică din cadrul Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie.

Programul de conversie profesională din cadrul Universităţii din Petroşani se organizează prin Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică şi cuprinde specializarea Transporturi, cu durata de trei şi patru semestre.

Universitatea „Valahia” din Târgovişte organizează, prin Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă şi Formare Continuă, programe de conversie profesională la specializările Ştiinţe şi Ştiinţele Educaţiei – Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, ambele cu durata de patru semestre.

Dascălii care vor să studieze Chimia se pot înscrie la un program de conversie profesională prin Departamentul de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (curs cu frecvenţă, cu durata de trei şi patru semestre).

Cei interesaţi să urmeze programe de conversie profesională pot contacta pentru informaţii suplimentare instituţiile de învăţământ superior care organizează aceste cursuri.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • costica 5 ani

    Nu inteleg un lucru:la scoala li se spune copiilor ca elita merge la universitati de stat, cu renume, din tara sau de peste hotare. Statul da dreptul asa zisilor dascali sa faca tot felul de cursuri la universitati de mana a doua, care apoi intra in sistem si vrem performanta. In educatie nu trebuie sa se faca compromisuri. Ca si in sitemul sanitar, aparare si justitie. Cum poate fi pus in acelasi cantar un profesor care a absolvit o facultate prestigioasa, cu o medie mare, cu un doctorat,cu unul care nu reuseste prin valoare sa intre in sistem? Ne mai mira faptul ca tinerii nostri sunt debusolati, nu respecta lucrul bine facut si fug afara…

    • Liviu 5 ani

      Am avut si ministri absolventi de doctorat la Harvard si numai performanta nu au facut. Asa ca nu hartia data de „pomul laudat” conteaza ci „materialul” omului.