Programările pentru cartea de identitate, la mare căutare

Programările pentru cartea de identitate, la mare căutare

 

La un an de la implementarea sistemului informatic ce permite programarea online pentru eliberarea actelor de identitate, proiectul este din ce în ce mai eficient, numărul solicitanților fiind aproape de maxim zilnic. Chiar și în această perioadă, când cetățenii încă se mai bucură de sărbători, programările până la finele săptămânii sunt aproape luate.

Pentru a se evita statul la coadă, reprezentanții Direcției de Evidență Informatizată a Persoanei Roman s-au deplasat și în comunele limitrofe pentru ca, prin intermediul primăriilor, să le poată face acte de identitate cetățenilor.

„În cadrul campaniei «Atenţie la identitate! Intră în legalitate», angajaţii Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanei Roman s-au deplasat, cu staţia mobilă, în cele 24 de comune arondate pentru a facilita accesul cetăţenilor la întocmirea actelor de identitate. În săptămâna anterioară, staţia mobilă a ajuns în Sagna, Stăniţa şi Valea Ursului, de unde s-au primit un număr total de 76 de cereri. În perioada următoare, staţia mobilă va ajunge la Gâdinţi – pe 19 aprilie, Trifeşti – 21 aprilie şi Cordun – pe 28 aprilie”, anunță reprezentanții Primăriei Roman.

Pentru cei care își fac programare online, la Direcția de Evidență a Persoanelor există un ghișeu separat, procesarea actelor durând până la maxim 15 minute. Cei care nu se programează online trebuie să stea la rând. Eliberarea buletinelor la Roman se face în maximum cinci zile lucrătoare.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Daca eliberarea buletinelor se face in maximum cinci zile lucratoare, in cat timp se elibereaza cartile de identitate?