Programări online pentru cununiile civile

Programări online pentru cununiile civile

Dimensiune text

 

 

După ce, în urmă cu mai bine de doi ani a fost implementat sistemul de programare online pentru buletine, din această vară romașcanii ar putea să se programeze și pentru cununiile civile.

„În ceea ce privește digitalizarea serviciilor publice, suntem în fază finală și de evaluare a aplicației pentru programare online a căsătoriilor. Mai avem de remediat câteva aspecte și sperăm noi ca în maximum două săptămâni această aplicație să fie deja funcțională, iar romașcanii care doresc să se cunune să aibă la dispoziție și această posibilitate, de programare online la Serviciul de Stare Civilă, pentru oficierea cununiilor civile. Într-o primă etapă va fi disponibil acest serviciu doar pentru weekend, sâmbetele și duminicile, și, ulterior, dacă va fi cazul și vor fi solicitări, vom putea extinde pentru a efectua aceste cununii civile și în timpul săptămânii. Însă problemele cele mai mari sunt în weekend, atunci când marea majoritate a romașcanilor care decid să se căsătorească își fixează cununia civilă”, a declarat primarul Lucian Micu.

Conform acestuia, cei care se vor programa online vor putea să aibă posibilitatea să-și aleagă și locul de desfășurare a cununiei civile, fie la Starea Civilă, fie la biserică sau în foișorul din Parc. Programările se vor face din jumătate în jumătate de oră, dar pentru lunile aglomerate, cele de vară, programările vor fi disponibile la 15 minute.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0