Prima paginăActualitateRoman

Program vast de asfaltări pe străzile din Roman

Dimensiune text

Bogdan Dragoş şi Smirodava au primit covor asfaltic. Programul de asfaltări va continua anul viitor. Întreţinerea străzilor se face din bugetul local, în baza unui contract de aproape patru milioane de lei. 

asfalt 02Programul de asfaltări şi plombări din oraş continuă şi săptămâna aceasta. Până acum au fost asfaltate două artere importante ale municipiului, străzile Bogdan Dragoş şi Smirodava. „S-a aplicat covor asfaltic în totalitate pe strada Bogdan Dragoş, de la podul de la Gâdinţi până la sediul BCR. S-a turnat covor asfaltic, în totalitate, pe strada Smirodava, de la abator până la intersecţia cu strada Veronica Micle. Pe strada Matei Milo s-au realizat reparaţii cu strat de suport şi va trece şi ea la asfaltare totală. Urmează, aşadar, strada Matei Milo, strada Moldovei, strada Dobrogeanu Gherea – de la bulevardul Roman Muşat la Tineretului – şi C.A. Rosetti, segmentul Smirodava – Tineretului. Acestea vor avea, toate, covor asfaltic”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

În ceea ce priveşte plombările, astfel de operaţiuni au fost făcute pe strada Vasile Lupu şi pe un segment de pe strada Nordului. Pe o lungime de aproximativ 150 de metri de pe strada Nordului, acolo unde era mai deteriorată şoseaua, s-a pus covor asfaltic.

asfalt 03Programul de asfaltări va continua anul viitor, deoarece contractul a fost semnat pe o perioadă de doi ani şi reprezentanţii administraţiei publice locale au confirmat că bugetul nu permite foarte multe cheltuieli anul acesta şi că aproximativ jumătate dintre străzi vor fi reparate anul viitor.

Contractul de întreţinere a străzilor din municipiul Roman a fost câştigat prin licitaţie publică de Imrom SA, ca lider de asociere cu Star Prest SRL, pentru 3.852.878,52 lei, plus TVA în valoare de 924.690,84 lei. Primele lucrări din acest contract s-au executat înainte de zilele oraşului şi au fost plombări pe străzile: Martir Cloşca, Siretului, Gheorghe Doja, Dumbrava Roşie, Profesor Dumitru Mărtinaş, Panaite Moşoiu şi Mihai Viteazu (de la autogară la cimitir).

COMENTARII

WORDPRESS: 0