Program nou pentru pașapoarte, la Roman

De săptămîna viitoare, programul ghișeului din Roman (foto) al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Neamț se va modifica.

 

Primirea documentelor necesare pentru emiterea pașapoartelor simple electronice, dar și eliberarea acestora, vor avea loc lunea, între orele 10 – 15, și nu miercurea, ca pînă în prezent. Noul program se aplică începînd de luni, 9 iulie.

Am solicitat această modificare de program conducerii Instituției Prefectului, de comun acord cu Primăria Roman, deoarece urmează o perioadă aglomerată la ghișeul acestui serviciu, atît la punctul mobil de la Roman, cît și la sediul din Piatra Neamț, iar astfel ne vom putea crea posibilitatea de a soluționa în termen legal cererile pentru eliberarea pașapoartelor. La Roman se eliberează doar pașapoarte simple electronice, nu și pașapoarte temporare. Pașaportul simplu electronic conține un mediu de stocare ce include imaginea persoanei, datele personale și amprentele a două degete perechi de la ambele mîini. Pașaportul are o valabilitate de cinci ani în cazul persoanelor cu vîrsta mai mare de 6 ani, respectiv o valabilitate de trei ani – pentru persoanele cu vîrste mai mici de șase ani. Un astfel de pașaport este eliberat în termen de două săptămîni calendaristice, fiind personalizat de Direcția Generală de Pașapoarte, care dispune de echipamentele necesare. Pașaportul temporar are valabilitate de un an, nu conține elemente biometrice și se fabrică la sediul din Piatra Neamț al serviciului nostru. La punctul de lucru mobil nu avem posibilitatea de a personaliza pașapoartele simple temporare, iar cererile pentru eliberarea lor se depun numai la sediile serviciilor județene de pașapoarte, conform prevederilor Legii 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate„, a precizat subcomisarul Constantin Roman, șeful SPCEEPS Neamț.

În medie, punctul de lucru din Roman al serviciului înregistrează cîte 50 de cereri de eliberare a pașapoartelor în fiecare zi de lucru. „Verificăm documentele din timp, astfel încît solicitanții să nu aștepte inutil la rînd, apoi eliberăm pașapoartele care au fost realizate, iar apoi primim noii solicitanți pentru introducerea datelor în calculator. Nu se realizează liste de așteptare, ci se lucrează după regula primului venit„, a mai spus subcomisarul Constantin Roman.

Actele necesare pentru eliberarea pașapoartelor sînt actul de identitate valabil, în original (pentru persoanele cu vîrsta de minim 14 ani), certificatul de naștere, în original (în cazul persoanelor cu vîrsta sub 14 ani), procură (dacă părintele sau reprezentantul legal nu se poate prezenta la ghișeu), pașaportul anterior (dacă este cazul), precum și chitanțele care atestă plata la CEC Bank a taxelor aferente. Taxa pentru pașaport este de 276 de lei pentru pașapoartele simple electronice (care se solicită și se eliberează la Roman), respectiv de 216 lei – pentru pașapoartele simple temporare (care se solicită și se eliberează la Piatra Neamț).


COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Copilul meu ii expira pasaportul in martie. Se poate face pasaportul mai devreme? In martie nu putem veni ca e la gradinita in granta. Cum sa facem?

 • Pasaportul baiatului meu expira pe 22 august noi vn in Romania pe 22iulie si am vrea sai schimbam pasaportul pe 3ani ca acum e temporar.se poate?nu se poate face programare online pentru pasapoarte?am cauat site dar nu gasesc la roman .multumesc

 • Nici o sansa la Roman. E program doar luni de la 10 la 15 si oamenii vin cu o zi inainte , pe la 9 seara, dorm pe paturi si se face o lista de asteptare ca sa poti lua dimineata la ora 10 bonul de ordine. Si se acorda 40 fix. Noi vrem sa facem juniorului ca plecam in concediu, am mers cu noaptea in cap si am prins locul 62, adica pa!la revedere pana saptamana viitoare cand ar trebui sa dorm si eu acolo… ramane varianta piatra neamt…

 • Sunt cetatean roman cu domiciliul permanent in SUA;am depus pe 25 iulie 2017 cerere pentru pasaport la Consulatul Romaniei din Los Angeles,cu mentiunea ca pasaportul sa fie trimis la Roman.Este posibil a se trimite pasaportul meu la o adresa de domiciliu pentru a evita riscul de a nu ajunge la rand conform programului biroului dv.,adica luni intre 10-15? Eu voi fi in Romania numai 7 zile,intre 12-19 septembrie 2017.Va multumesc.

  • Bună ziua, această cerere trebuie să o faceți la Consulat. Ziarul de Roman este un ziar online, nu ne ocupăm de programările la pașapoarte, doar vă oferim informațiile necesare. Încercați să obțineți mai multe informații pentru soluționarea problemei dvs accesând aceasă pagină – http://www.pasapoarteneamt.ro/ – aveți acolo și telefoanele de contact

   • Multumesc pentru raspuns! Cum spuneam in mesajul meu anterior,am depus cerere la consulat,cu mentiunea ca pasaportul sa-mi fie trimis la Serviciul pasapoarte din Roman;puteti macar sa-mi dati adresa unde trebuie sa-l ridic?
    Va multumesc.

 • Barjovanu Elena 3 luni

  Bună ziua! Pentru a-mi face pașaportul,trebuie neapărat programare online!?Multumesc!