Prima paginăSocialEducatie

Program after-school la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

În acest regim vor funcţiona două clase pregătitoare, o clasă I şi o clasă a V-a.

În această toamnă vor începe, la Școala „Vasile Alecsandri”, pentru prima dată, cursuri în regim de program prelungit. Programul after-school va fi implementat la trei nivele de învăţământ, la clasa pregătitoare, la clasa I şi la clasa a V-a. La clasa pregătitoare, numărul de cereri acoperă deja necesarul pentru două clase, care vor funcţiona în grădiniţa patronată de şcoală. La clasa I, programul se va desfăşura într-un spaţiu al corpului B al şcolii, unde vor fi amenajate o sală de clasă şi un spaţiu pentru recreere. „Având în vedere că elevii de la program prelungit petrec o perioadă mai îndelungată de timp în şcoală, am reuşit să amenajăm, pentru cei de clasa I, şi un spaţiu pentru recreere, nu doar sala de clasă”, a spus profesoara Maria Campău, director al Școlii „Vasile Alecsandri”.

Pentru grupa cu program prelungit de la clasa a V-a vor putea opta elevii din orice clasă de pe acest nivel de studiu. Elevii vor rămâne după ore la şcoală, vor primi masa de prânz, iar după-amiază vor face atât temele primite la clasă, cât şi activităţi suplimentare, stabilite de comun acord cu părinţii. Una dintre aceste activităţi o reprezintă învăţarea limbii germane, pentru care şi-au arătat interesul atât părinţii copiilor de clasa a V-a, cât şi cei de clasa I.

„Ne-am îndreptat spre programul after-school pentru că acest tip de program a devenit aproape o necesitate. Foarte mulţi părinţi sunt ocupaţi cea mai mare parte a zilei şi îşi doresc integrarea copilului într-un astfel de program, pentru a avea certitudinea că este la zi cu temele şi cu lecţiile şi, de asemenea, că îşi petrece timpul liber supravegheat, cu activităţi diverse şi potrivite vârstei. Iniţiativa noastră vine în întâmpinarea solicitării părinţilor, fiind, practic, o adaptare a politicii şcolii la ceea ce se cere pe piaţă în acest moment. Ne pliem, astfel, şi pe directivele Ministerului Educaţiei, care intenţionează ca, în viitorii ani, să introducă sistemul after-school în toate unităţile de învăţământ. În plus, acest sistem ne dă posibilitatea de a valorifica experienţa cadrelor didactice pensionare care au contribuit la construirea renumelui şcolii noastre. Acestea vor putea lucra după-amiaza cu copiii, alături de colegii care lucrează la clasă, în programul de dimineaţă”, a spus profesoara Maria Campău.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • anca 7 ani

    FELICITARI SI SUCCES!!