PROGNOZA METEO: Vine gerul!

Dimensiune text

Meteorologii avertizează că urmează o perioadă cu temperaturi foarte scăzute, de sub -25 de grade Celsius.

 

 

Marți, 7 februarie

Cerul va fi mai mult noros. În Oltenia şi Dobrogea, local în Banat şi Muntenia şi pe arii restrînse în Moldova va mai ninge, îndeosebi în cursul zilei. Vîntul va continua sã prezinte intensificãri în sud-estul şi sudul ţãrii, precum şi la munte, cu viteze ce vor depãşi la rafalã 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberînd zãpada. În restul teritoriului doar izolat va mai fulgui. Temperaturile maxime se vor încadra între -15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 2 grade pe litoral şi în nord-vest, iar cele minime se vor încadra între -22 şi -12 grade, uşor mai ridicate pe litoral şi în regiunile vestice, dar şi mai coborîte în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, spre -25…-27 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Miercuri, 8 februarie

Vremea va fi rece, geroasã mai ales noaptea în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în sud şi sud-vest, unde izolat va mai fulgui. Vîntul va mai avea unele intensificãri în Dobrogea şi Bãragan. Temperaturile maxime vor fi de la -18 grade în nordul Moldovei, pînã la -6 grade în vest şi pe litoral, iar cele minime se vor încadra, în general, între -24 şi -14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Joi, 9 februarie

Vremea va fi geroasã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil fulguielii în nord-vestul ţãrii, iar vîntul va sufla moderat în Dobrogea şi în general slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -18 grade în Oltenia şi -7…-6 grade pe litoral, iar cele minime se vor încadra, în general, între -23 şi -13 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Vineri, 10 februarie

Vremea va fi geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea, cu precãdere în estul, sudul şi centrul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile sud-vestice unde izolat va ninge slab. Vîntul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -17 grade în nordul Moldovei şi în Oltenia şi -6 grade în vest, iar cele minime se vor situa de la -26 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni pînã la -11 grade în Dealurile de Vest. Vor fi condiţii de ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã.

 

 

Agenția Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 14 judeţe din sud-estul țării și cod galben de ger pentru toată țara.

 

In intervalul mentionat vîntul va continua să prezinte intensificări susținute ce vor depăși la rafală 70…80 km/h în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Moldovei. În aceste regiuni zăpada va fi spulberată și local troienită, iar vizibilitatea orizontală va scădea sub 50 m.

Pentru județele Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dîmbovița, Prahova, Ilfov și municipiul București, avertizarea cod portocaliu este valabilă pînă mîine dimineață (miercuri, 8 februarie, ora 8).

 

Cod galben de ger pentru toată țara

În intervalul 8 februarie, ora 2 – 12 februarie, ora 10, in toate regiunile vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților. Temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse în general între  -25 și -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.


COMENTARII

WORDPRESS: 0